Dragocenosti ukradene iz dvorca u Fontenblou

Izvor: Beta, 02.Mar.2015, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragocenosti ukradene iz dvorca u Fontenblou

BEOGRAD/PARIZ, 2. marta 2015. (Beta) - Nekoliko dragocenih dela ukradeno je iz francuskog dvorca u Fontenblou, 60 kilometara južno od Pariza, piše pariski list Mond.

"Oko 15 istočnjačkih umetničkih dela ukradeno je u nedelju ujutro iz Kineskog salona dvorca, u prizemlju", naveli su mediji.

Po navodima policije, pljačka je trajala svega sedam minuta, dok se nije uključio alarm.

Dvorac koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << od 1981. godine na spisku svetske baštine Organizacije UN za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESCO), jedan je od najbolje obezbedjenijih u Francuskoj - s nizom posebnih alarma i sigurnosnim kamerama.

Ukradene su replika krune kralja Siama, emajlirana kruna s filigranskim zlatom - poklonjena Napoleonu Trećem, jedan tibetanski ukras načinjen od korala, zlatni nakit i srebrni poslužavnik.

"Reč je o profesionalcima koji dobro poznaju sistem obezbedjenja. Kada su odlazili, uključili su protivpožarni sistem da bi vlaga izbrisala tragove", navela je policija i dodala da je vrednost ukradenih dela neprocenjiva.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukradene dragocenosti iz dvorca u Fontenblou

Izvor: Blic, 02.Mar.2015

Nekoliko dragocenih dela ukradeno je iz francuskog dvorca u Fontenblou, 60 kilometara južno od Pariza, piše danas list Mond...Oko 15 istočnjačkih umetničkih dela ukradeno je u nedelju ujutro iz Kineskog salona dvorca, u prizemlju, a pljačka je trajala svega sedam minuta, dok se..nije uključio...

Nastavak na Blic...

Dragocenosti ukradene iz dvorca u Fontenblou

Izvor: Blic, 02.Mar.2015

Nekoliko dragocenih dela ukradeno je iz francuskog dvorca u Fontenblou, 60 kilometara južno od Pariza, piše pariski list Mond...- Oko 15 istočnjačkih umetničkih dela ukradeno je u nedelju ujutro iz Kineskog salona dvorca, u prizemlju - naveli su mediji...Po navodima policije, pljačka je trajala...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.