Dogovor o Bregzitu mora biti gotov do početka novembra

Izvor: Capital.ba, 11.Okt.2020, 11:34

Dogovor o Bregzitu mora biti gotov do početka novembra

PARIZ, EU i Britanija do novembra moraju postići dogovor o svojim vezama nakon Bregzita, rekao je danas francuski ministar za evropske poslove Klemon Bon.   Foto: Pixabay.com “U narednim sedmicama treba postići dogovor. To znači oko početka novembra,” rekao je Bon za radio “FransInfo”. On je istakao da blok neće prihvatiti loš dogovor samo zarad postizanja kompromisa. Bon je dodao da se ne smije izgubiti smirenost >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << u posljednjim danima pregovora, jer se tada ponekad čine loši ustupci. Britanski premijer Boris DŽonson rekao je juče francuskom predsjedniku Emanuelu Makronu da će istražiti sve načine za postizanje trgovinskog sporazuma sa EU, ali je naglasio da je narednih dana potreban napredak u premošćavanju značajnih praznina. DŽonson je odredio 15. oktobar kada je samit EU za postizanje sporazuma, a EU traži još nekoliko ustupaka prije ulaska u završnu fazu pregovora. Чланак Dogovor o Bregzitu mora biti gotov do početka novembra се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Džonson Merkelovoj: Potreban napredak u pregovorima sa EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2020

Britanski premijer Boris Džonson preneo je danas nemačkoj kancelarki Angeli Merkel da u narednim danima mora biti postignut napredak u trgovinskim pregovorima Londona i EU kako bi se prevazišle "značajne razlike" posle Bregzita, saopšteno je iz Dauning strita...Džonson je ponovio da je uveren da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.