Đoković upitan za Pariz - obavezna vakcina za učešće; Sančez: Mora da se pridržava i španskih pravila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2022, 12:31

Đoković upitan za Pariz - obavezna vakcina za učešće; Sančez: Mora da se pridržava i španskih pravila

Ministarstvo sporta Francuske saopštilo je danas da neće biti izuzeća od novog zakona o vakcinalnim propusnicama, pa bi tako najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću moglo da bude zabranjeno da igra na Rolan Garosu, prenosi Rojters.

Prvi teniser sveta, koji nije vakcinisan protiv korona virusa, deportovan je iz Australije juče pre početka prvog gren slem turnira u godini, nakon što je izgubio sudski spor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na kom mu je poništena viza. Francuski zakon o vakcinalnim propusnicama, koji je parlament odobrio u nedelju, zahtevaće od ljudi da imaju sertifikat o vakcinaciji za ulazak na javna mesta kao što su restorani, kafići, bioskopi i vozovi.

"Pravilo je jednostavno. Propusnica za vakcinu biće uvedena, čim zakon bude proglašen, u ustanovama koje su već bile podvrgnute zdravstvenoj propusnici. Ovo će važiti za sve one koji su gledaoci ili profesionalni sportisti. I to do daljnjeg", saopštilo je ministarstvo.

"Sada, što se tiče Rolan Garosa, to je u maju. Situacija bi se mogla promeniti, nadamo se da će biti povoljnija. Videćemo, ali jasno je da nema izuzetaka", navodi se.

Sančez: Đoković mora da se pridržava naših pravila

Španski premijer Pedro Sančez izjavio je danas da će srpski teniser Novak Đoković morati da se pridržava zdravstvenih pravila u Španiji kako bi mogao da se takmiči u toj zemlji, prenosi Rojters.

Na pitanje da li će najboljem teniseru sveta biti dozvoljeno da uđe u Španiju i da se takmiči, nakon što ga je Australija deportovala, jer nije vakcinisan protiv korona virusa, Sančez je odgovorio:

"Svaki sportista koji želi da se takmiči u našoj zemlji mora da se pridržava zdravstvenih pravila Španije".

Prvi teniser sveta stigao je danas u Beograd nakon što je u nedelju deportovan iz Australije, pre početka prvog gren slem turnira u godini.

Đoković je prethodno izgubio sudski spor, na kojem mu je poništena viza.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.