Izvor: Politika, 31.Okt.2013, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u četvrtfinalu sa zahuktalim Vavrinkom

Posle uobičajenog ispitivanja u prvom setu, naš as našao rešenje za servis Džona Iznera: 6:7(5), 6:1, 6:2. – Sa Švajcarcem sve uzbudljiviji dueli

Novak Đoković je prošao još jedan važan test na masters turniru u Parizu. Borba sa moćnim servisom Džona Iznera tekla je zajedno sa privikavanjem na drugačije, brže loptice, koje su glavni adut protivnika činile još opasnijim, ali našem teniseru je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dovoljan jedan set da nađe pravo rešenje. U tom uvodnom maratonu, šest puta je Amerikanac spasavao prednost svog servisa i svih šest puta uspeo. Kao i u jedina dva međusobna susreta koja je dobio, stigao je do taj-brejka i sa 7:5 krunisao period svog naleta. Drugi set je tekao slično, sve do četvrtog gema, u kojem je Đoković prvi put iskoristio svoje prilike za brejk – a imao ih je ukupno 16 u ovom meču – i visokim podizanjem ruku pokazao da je došao kraj neuspešnim pokušajima. Ostatak seta prošao je za tren i sa 6:1 je Novak ušao u odlučujuću deonicu.

I tu je Izner mogao da se oslanja na pozitivno iskustvo prethodnih pobeda. Jer, i u Indijan Velsu 2012. i u Sinsinatiju ove godine je počinjao sa 7:6, zatim izgubio sa 6:2, a na kraju dobio odlučujući maraton. Samo, ovog puta nije imao takvu priliku. Đoković je pojačao ritam i za nešto manje od dva sata stigao do svoje 14. uzastopne pobede u jednom od najuspešnijih delova sezone: 6:7(5), 6:1 i 6:2. I pred novinarima je ostavljao utisak sportiste u usponu forme:

– Izner baš može da vas frustrira. Mučio sam se da osvojim brejk poene, ali je potom sve krenulo nabolje u drugom i trećem setu, pa mogu da kažem da sam veoma zadovoljan. Želim da završim sezonu na najbolji mogući način.

Žreb nije ostavio mesta za predah u završnici turnira, ali tome doprinose i sastav i tok turnira u Parizu, gde do sada nema uobičajenih iznenađenja osim poraza Conge od Nišikorija. Dovoljno je reći da od 16 učesnika trećeg kola ni jedan nije niže od 23. mesta na svetskoj listi. Naredni Đokovićev protivnik, Švajcarac Stanislas Vavrinka, došao je u Pariz maksimalno motivisan velikom prilikom da se prvi put u karijeri pridruži daleko poznatijem zemljaku Rodžeru Federeru na završnom turniru osmorice najboljih u Londonu. Do sada je igrao odlično i stigao nadomak cilja, a Španca Almagra je savladao lako, sa 6:3 i 6:2.

Iako Đoković ubedljivo vodi (13:2) protiv Vavrinke, njihova dva ovogodišnja susreta, u Melburnu i Njujorku, bila su među najuzbudljivijim u celoj sezoni. Oba je dobio Novak, u pet setova. Pobednik će u polufinalu ići na boljeg iz derbija Federer – Del Potro.

----------------------------------------------

Del Potro bolji od Dimitrova

Jučerašnji rezultati masters turnira u Parizu: Đoković – Izner 6:7(5), 6:1, 6:2, Vavrinka – Almagro 6:3, 6:2, Ferer – Simon 6:2, 6:3, Del Potro – Dimitrov 3:6, 6:3, 6:4, Federer – Kolšrajber 6:3, 6:4, Berdih – Raonić sinoć, Gaske – Nišikori sinoć, Nadal – Janovič sinoć.

----------------------------------------------

Zimonjić i Beneto zaustavljeni

Nenad Zimonjić i Žilijen Beneto su završili učešće u Parizu porazom od para Kureši – Rojer, osmih nosilaca, 6:4, 6:4.

----------------------------------------------

Ana Ivanović u polufinalu

Pobedom protiv Australijanke Samante Stosur sa 6:2, 5:7 i 6:2, za bezmalo dva sata igre, Ana Ivanović je obezbedila plasman u polufinale turnira u Sofiji. Pre toga, preostaje joj i treći susret u grupi, sa Ruskinjom Jelenom Vesnjinom, ali sa prethodnom pobedom protiv Bugarke Pironkove već je osigurala nastavak takmičenja.

M. K.

objavljeno: 01.11.2013.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.