Izvor: Radio 021, 31.Maj.2019, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đere izgubio od Nišikorija na Rolan Garosu

Laslo Đere nije danas uspeo da se plasira u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu, pošto je izgubio od sedmog igrača sveta Keija Nišikorija iz Japana posle pet setova, 4:6, 7:6, 3:6, 6:4, 6:8.

Đere, 32. igrač sveta, izgubio je od sedmog nosioca posle četiri sata i 26 minuta.

On je u petom gemu prvog seta napravio brejk i poveo sa 3:2, ali je Nišikori odmah uzvratio i izjednačio. Japanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << teniser je u 10. gemu ponovo oduzeo servis Đereu i poveo sa 1:0 u meču. Tenseri su u drugom setu napravili po jedan brejk, pa je odigran taj-brejk, koji je Đere dobio sa 8:6.

Nišikori je nešto lakše osvojio treći set i uz dva brejka ponovo vratio prednost u meču. U prva tri gema četvrtog seta viđena su tri brejka, od kojih je dva napravio srpski igrač, tu prednost je sačuvao do kraja i izborio peti set.

Đere je dobro počeo, poveo je sa 3:0, a zatim i sa 4:2, ali je Nišikori uspeo da preokrene na 5:4. Posle toga obojica su osvajali gemove na svoje servise, sve do 14. kada je Nišikori ponovo oduzeo servis Đereu i plasirao se u četvrto kolo. Nišikori će u osmini finala igrati protiv domaćeg tenisera Benoe Pera, kome je Španac Pablo Karenjo Busta predao meč.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.