DSS upozorava Vučića pre Pariza:Bilo bi bolje da se ne desi ono što se najavljuje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2018, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS upozorava Vučića pre Pariza:Bilo bi bolje da se ne desi ono što se najavljuje

Demokratska stranka Srbije upozorila je danas predsednika države Aleksandra Vučića, pred njegov odlazak u Pariz na obeležavanje 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, da ga Ustav obavezuje na to da je Kosovo neotuđiv deo Srbije i da je bilo kakva ideja o razgraničenju ili prihvatanju nezavisnosti pokrajine neprihvatljiva.

Priznanje Kosova bi bio put za destabilizaciju Srbije.

Vučića Ustav >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obavezuje da nema nikakvih razgraničenja ni razmene teritorija, istakao je predsednik DSS Miloš Jovanović na vanrednoj konferenciji za novinare ispred zgrade u kojoj je Vučićev kabinet.

On je poručio Vučiću da je današnji nastup DSS i Državotvornog pokreta Srbije upozorenje i podsećanje na Ustav, "a kad se krši Ustav za to se odgovara".

Mi branimo Srbiju i srpski narod, rekao je Jovanović, naglašavajući da bi bilo bolje da se ne desi ono što se najavljuje da će biti u Parizu.

Kosovo je Srbija, i tako će ostati - ništa više i ništa manje, zaključio je Jovanović.

Predsednik Državotvornog pokreta Srbije Slobodan Samardžić konstatovao je da niko ne treba da sumnja da je odlazak Vučića u Pariz "poslednja runda pregovora" sa Prištinom.

To je runda u kojoj će se definitivno završiti proces predavanja Kosova, "ma koliko Vučić i njegova družina to demantovali. Vučić je prekršio mnoge pravne dokumente, od Ustava Srbije nadalje, delujući u procesu predaje Kosova Albancima", upozorio je Samardžić.

On je zaključio da Vučić, da je državnik, "kao što do sada nije ni bio", ne bi išao u Pariz, jer "nema svoju reč, program ni platformu", a krajnji rezultat toga je "uništavanje Srbije kao države".

Ali, baš ga briga, on jača svoju vlast u Srbiji, primetio je Samardžić.

Predsednik Političkog saveta DSS Miloš Ković ocenio je da je sadašnji trenutak po pitanju pronalaženja rešenja za Kosovo važan i simbolički i u moralnom smislu, jer će Vučić u Parizu "biti u prilici da nastavi postepenu predaju Kosova 'Velikoj Albaniji'".

Na nama je ovde i sada da poručimo Vučiću da se ne šali, da ne čini ono što je naumio da učini - da pristane na rasparčavanje Srbije i da čini ono što svaki častan i normalan radi - da poštuje Ustav i zakone Srbije, zaključio je Ković.

Dveri: Vučić ne preza da vređa Crkvu

Najnovije izjave predsednika Aleksandra Vučića pokazuju da on i dalje ima suludu ideju da sa Hašimom Tačijem potpiše sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa i da ne preza od toga da vređa čak i Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) kada SPC ima drugačije stavove od njegovih, saopštio je danas Srpski pokret Dveri.

U saopštenju se ističe da je Sabor SPC poslao jasnu poruku državnom vrhu Srbije da nikakva razgraničenja ne dolaze u obzir, niti bilo kakvi kompromisi sa lažnim albanskim institucijama, koji bi doveli u pitanje gubitak Kosova i Metohije i njegovo izdvajanje iz sastava Srbije.

Poslanik Ivan Kostić smatra da je Crkva samo potvrdila i učvrstila svoj jasan stav po ovom pitanju koji je ujedno i većinski stav celokupnog srpskog naroda u Srbiji i rasejanju.

Vučić koji pokušava na sve načine da utiša glas Crkve, sada se našao u bezizlaznoj situaciji jer mu vreme teče kod njegovih zapadnih mentora, a on ne nalazi rešenje koje bi uspeo da nametne biračima kada je Kosovo i Metohija u pitanju, navode Dveri.

"Ostaje još samo da narod prepozna Vučićeve namere koje su usmerene ka urušavanju suvereniteta i integriteta Srbije i da ga kazni za njegovu neodgovornu politiku prema Kosovu i Metohiji koju vodi još od potpisivanja Briselskog sporazuma", smatra Kostić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.