DSS: Isticanje zastave Kosova sramno

Izvor: RTS, 05.Nov.2018, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Isticanje zastave Kosova sramno

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović uputio je otvoreno pismo ambasadoru Francuske Frederiku Mondoloniju, u kojem je ocenio da je isticanje zastave Kosova sa zastavama država učesnica i pobednica u Prvom svetskom ratu u katedrali Notr Dam skandalozno i neverovatno.
Miloš Jovanović je upitao Mondolonija da li je kao neko ko predstavlja Francusku u Srbiji upozorio Pariz da se "ne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bruka prekrajanjem istorije i isticanjem zastave Kosova, lažne države koja nije ni postojala u vreme srpskih i savezničkih pobeda u Velikom ratu, ne postoji danas, niti će ikada postojati".
Jovanović je upitao amabasadora da li je upozorio Pariz da tim činom ponižava sebe i svoju zemlju, a ne Srbiju.
"To se, ekselencijo, od vas očekivalo tim pre što biste morali da poznajete istoriju zemlje domaćina", navodi se u pisnaoj izjavi Jovanovića.
On je poručio da će Francuska "zaslužiti svoju sudbinu". "Ona će se u najboljem slučaju ogledati u građanskom ratu, u najgorem, u islamizaciji i definitivnom nestajanju sa istorijske pozornice jednog naroda 'bele rase, grčke i latinske kulture i hrišćanske vere', kakvim ga je nekada opisao Šarl de Gol", naveo je Jovanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

PISMO DSS AMBASADORU: Kosovska zastava ponižava Pariz

Izvor: Večernje novosti, 05.Nov.2018

Isticanje zastave secesionističkog Kosova uporedo u katedrali Notr-Dam je skandalozna, zvanični Pariz ovim bednim činom ponižava sebe i svoju zemlju, a ne Srbiju, piše Miloš Jovanović, predsednik DSS VEST o isticanju zastave secesionističkog Kosova uporedo sa zastavama...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.