Izvor: Southeast European Times, 13.Okt.2009, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska povlači narudžbinu za kupovinu ratnih brodova od Francuske

13/10/2009

PARIZ, Francuska -- Bugarska vlada se povlači iz sporazuma za kupovinu četiri ratna broda -- korvete -- od Francuske. Bugarski premijer Bojko Borisov obavestio je francuskog predsednika Nikolasa Sarkozija o toj odluci kada su se sastali u Parizu u ponedeljak (12. oktobra). Ugovor u vrednosti milijardu evra potpisala je prethodna bugarska vlada. Globalna finansijska kriza i budžetski deficit Bugarske doveli >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << su do njegovog otkazivanja. "Na sreću, gospodin Sarkozi je pokazao razumevanje, jer zna kakva je finansijska situacija Bugarske", rekao je Borisov.

Ranije tokom dana Borisov se sastao sa francuskim kolegom Fransoom Fijonom koji je rekao da će pitati francuske elektroenergetske kompanije da li žele da pomognu u izgradnji druge nuklearne elektrane u Bugarskoj. Trenutno nema dovoljno finansijskih sredstava za taj projekat. (Monitor - 13/10/09; Dnevnik, Medijapul, Darik, 24 Časa, Standart - 12/10/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.