Bivši radnici tužili firmu koja ih je otpustila zbog brade

Izvor: N1 televizija, 11.Jan.2018, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši radnici tužili firmu koja ih je otpustila zbog brade

Četvorica bivših radnika jedne firme zadužene za bezbednost aerodroma, islamske veroispovesti, koji su otpušteni ubrzo nakon napada izvedenih 2015. godine u Parizu, jer su njihove brade bile predugačke, podneli su tužbu protiv nekadašnjeg poslodavca.

Oni su naveli da su žrtve diskriminacije na osnovu religije i fizičkog izgleda.

Njih četvorica traže od suda da naloži bezbednosnoj firmi Sekjuritas >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da im plati po 53.000 evra odštete zbog nepravednog otpuštanja i diskriminacije.

Francuski sud trebalo bi danas da donese odluku o tome da li su čuvari aerodroma nepravedno otpušteni zbog odbijanja da skrate bradu u jeku strahovanja od terorizma.

Sekjuritas je negirao navode o diskriminaciji, navodeći da je "potpuno legitimno" tražiti od radnika da nose "kratke, skraćene i uredne brade" zbog bezbednosnih zadataka koje obavljaju.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Francuskoj bivši radnici tužili firmu koja ih je otpustila zbog brade

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jan.2018

Četvorica bivših radnika jedne firme zadužene za bezbednost aerodroma, islamske veroispovesti, koji su otpušteni ubrzo nakon napada izvedenih 2015. u Parizu jer su njihove brade bile predugačke, podneli su tužbu protiv nekadašnjeg poslodavca...Oni su naveli da su žrtve diskriminacije na osnovu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.