Izvor: Blic, 11.Jan.2018, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobili otkaz zbog DUGAČKIH BRADA

Četvorica muslimana, otpuštenih iz kompanije za obezbeđenje na francuskom aerodromu neposredno posle terorističkih napada u Parizu 2015. godine jer su nosili predugačke brade, tužili su bivšeg poslodavca.

Oni tvrde da su žrtve diskriminacije zasnovane na religijskoj pripadnosti i fizičkom izgledu, prenela je agencija AP.

Sud treba da odluči da li su radnici obezbeđenja dobili nepravedno otkaz jer su odbili da ošišaju brade u jeku strahovanja od terorizma.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Četvorica muškaraca traže od kompanije "Securitas" odštetu od 53.000 evra za svakog od njih zbog nepravednog otkaza i diskriminacije.

Bezbednosna kompanija je negirala postojanja bilo kakve diskriminacije, istakavši da je potpuno legitimno da traži od svojih radnika da nose "kratku, podšišanu i urednu bradu".
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bivši radnici tužili firmu koja ih je otpustila zbog brade

Izvor: N1 televizija, 11.Jan.2018

Četvorica bivših radnika jedne firme zadužene za bezbednost aerodroma, islamske veroispovesti, koji su otpušteni ubrzo nakon napada izvedenih 2015. godine u Parizu, jer su njihove brade bile predugačke, podneli su tužbu protiv nekadašnjeg poslodavca...Oni su naveli da su žrtve diskriminacije...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.