Bez srpskih sudija u Parizu

Izvor: B92, 06.Mar.2024, 20:31

Bez srpskih sudija u Parizu

FIBA je objavila spisak sudija koje će deliti pravdu na Olimpijskim igrama u Parizu.

Na tom spisku nema nijednog srpskog sudije, dok će svoje predstavnike imati Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Slovenija.

Od 40 sudija koliko se nalazi na spisku, čak 19 se nalazilo i na prošlim igrama. Dok će u Parizu na košarkaškim utakmicama deliti pravdu sudije iz 29 zemalja.

Pred odlazak na Olimpijske igre sve sudije će proći intenzivnu obuku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u trajanju od 14 dana. Ta obuka obuhvata deo analize, fizičke i mentalne preparacije.

Na osnovu ovih provera, FIBA će napraviti konačan spisak sudija koje će putovati u Pariz.

Prva faza ili takmičenje po grupama će se igrati u Lilu na stadionu Pjer Murua, dok će se borbe za medalje odvijati u hali Bersi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FIBA presekla – bez Srba u Parizu

Izvor: Sportal.rs, 06.Mar.2024

FIBA je nedavno objavila spisak sudija koji će deliti pravdu na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, a ova odluka izazvala je različite reakcije. Nažalost, među odabranima nema nijednog srpskog sudije, dok će Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Slovenija imati svoje predstavnike.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.