Belgijanci pijani, Nemci psuju, Italijani ne vezuju pojas

Izvor: Dzungla.org, 28.Feb.2014, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgijanci pijani, Nemci psuju, Italijani ne vezuju pojas

PARIZ – OD STALNOG DOPISNIKA BELGIJANCI voze „pod gasom“, Francuzi i Nemci psuju, Italijani ne vezuju pojas, Šveđani telefoniraju za volanom, Španci ležu na sirenu. To su samo neki od rezultata najnovijeg ispitivanja javnog mnjenja u okviru evropskog barometra odgovorne vožnje, koje su u sedam zemalja EU zajednički sproveli najveći evropski saobraćajni koncesionar „Vinči autoputevi“ i francuski institut >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << za sondaže „Ipsos“. U ovom ispitivanju pali su mnogi stereotipi o žustrim Latinima i disciplinovanim severnjacima. NEMAČKA – Vozači, prema sopstevenom priznanju, u čak 71 odsto, ne drže dovoljno odstojanje. Nemci smatraju i da im umor za volanom ne može ništa: pauzu prave u proseku na tri sata i 45 minuta, naspram dva sata koliko predviđaju evropska pravila. ŠVEDSKA – Njihova glavna karakteristika je što se čak 43 odsto protivi zabrani telefoniranja za volanom. ITALIJA – Sami priznaju da su najgori vozači (71 odsto), s čim se slažu i ispitanici u ostalim zemljama. Daleko iza slede Španci (16) i Francuzi (14). Čak trećina Italijana ističe da „zaboravlja“ da stavi pojas. BELGIJA – Četvrtina vozača je priznala da seda za volan s čašicom više! Ne ustručavaju se da voze s prosekom od skoro tri popijene čaše. FRANCUSKA – Čak 67 odsto vređa druge učesnike u saobraćaju, u istom procentu kao i Nemci. VELIKA BRITANIJA – Za sve, osim za Britance, alkohol i narkotici su glavni uzročnik udesa. Na prvo mesto stavljaju nepažnju, a na drugo brzu vožnju. Dvanaest odsto ne vezuje pojas. ŠPANIJA – Sirenu pritiska čak 63 odsto Španaca, ukoliko ih neko iznervira. Samo četiri odsto dozvoljava sebi da sedne za volan ukoliko prekorači zakonom dozvoljenu dozu alkohola. OpširnijeVečernje Novosti
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Dzungla.org...






Povezane vesti

Italijani najgori vozači

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Feb.2014

Španski vozači vole da "legnu na sirenu", Šveđani da telefoniraju tokom vožnje, Italijani "zaboravljaju" da koriste sigurnosni pojas, a Francuzi kažu da strahuju od drugih vozača, pokazuje istraživanje pod nazivom "Evropski barometar odgovorne vožnje".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.