Argentina:Dvostruki aršini SAD i VB

Izvor: B92, 19.Mar.2014, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Argentina:Dvostruki aršini SAD i VB

Pariz -- Argentinska predsednica Kristina Fernandes Kiršner danas je optužila SAD i Veliku Britaniju za "dvostruke standarde" ako ne budu priznali Krim kao deo Rusije.

Tokom govora u Parizu, ona je uporedila referendum na Krimu sa onim koji je održan prošle godine na Foklandskim ostrvima, britanskoj teritoriji na koju Argentina polaže pravo kao na svoju i naziva je "Malvinima", preneo je AP.

Medjunarodna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zajednica prihvatila je volju gradjana tih ostrva koji su velikom većinom izglasali da ostanu deo Britanije uprkos snažnim protestima Buenos Airesa.

Argentina tvrdi da su Foklandi, koji su bili pod britanskom kontrolom 180 godina, uzurpirani pa je vodila oko toga i rat sa Velikom Britanijom 1982.

"Mi zahtevamo da kada velike sile govore o teritorijalnom integritetu to važi za sve", rekla je argentinska predsednica misleći pri tom na medjunarodno protivljenje referendumu održanom na Krimu na kojem se 97 odsto glasača izjasnilo za odvajanje od Ukrajine, navodi AP.

Ona je nakon razgovora sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom rekla da "ne možete braniti teritorijalni integritet Krima, a ne činiti to isto i sa Malvinima, prenela je agencija AFP.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Argentina: Dvostruki standardi SAD i Britanije

Izvor: RTS, 19.Mar.2014

Predsednica Argentine optužila SAD i Veliku Britaniju za "dvostruke standarde" ako ne budu priznali Krim kao deo Rusije. Uporedila je referendum na Krimu sa onim održanim na Folklandskim ostrvima, britanskoj teritoriji na koju Argentina polaže pravo...Argentinska predsednica Kristina Fernandes Kiršner...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.