Читај ми!

Argentina: Dvostruki standardi SAD i Britanije

Predsednica Argentine optužila SAD i Veliku Britaniju za "dvostruke standarde" ako ne budu priznali Krim kao deo Rusije. Uporedila je referendum na Krimu sa onim održanim na Folklandskim ostrvima, britanskoj teritoriji na koju Argentina polaže pravo.

Argentinska predsednica Kristina Fernandes Kiršner optužila je SAD i Veliku Britaniju za "dvostruke standarde" ako ne budu priznali Krim kao deo Rusije.

Tokom govora u Parizu, Kiršnerova je uporedila referendum na Krimu sa onim koji je održan prošle godine na Folklandskim ostrvima, britanskoj teritoriji na koju Argentina polaže pravo kao na svoju i naziva je "Malvinima", preneo je AP.

Međunarodna zajednica je prihvatila volju građana tih ostrva koji su velikom većinom izglasali da ostanu deo Britanije uprkos snažnim protestima Buenos Ajresa.

Argentina tvrdi da su Folklandi, koji su bili pod britanskom kontrolom 180 godina, uzurpirani pa je zato i vodila rat sa Velikom Britanijom 1982. godine.

"Mi zahtevamo da kada velike sile govore o teritorijalnom integritetu to važi za sve", rekla je argentinska predsednica misleći pritom na međunarodno protivljenje referendumu održanom na Krimu na kojem se 97 odsto glasača izjasnilo za odvajanje od Ukrajine, navodi AP.

Kiršnerova je nakon razgovora sa francuskim predsednikom Olandom rekla: "Ne možete braniti teritorijalni integritet Krima, a ne činiti to isto i sa Malvinima", prenela je agencija AFP.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара