Ansambl Stanisav Binički večeras u Sinagogi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2019, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ansambl "Stanisav Binički" večeras u Sinagogi

Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" nastupiće na koncertima klasične muzike Viss d’arte , večeras u novosadskoj Sinagogi i 14. novembra u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, sa početkom u 20 časova.

Na programu su najlepše operske arije i dueti italijanskog repertoara, Pučini, Verdi, Rosini, Đordano, ali i dela Mocarta, Betovena i Korsakova. Ansamblom će dirigovati maestro Emanuel Plason, jedan od vodećih francuskih dirigenata današnjice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji diriguje u Operi Bastilja u Parizu, njujorškom Metropolitenu i Rojal operi Kovent Garden u Londonu.

Na gala koncertima će nastupiti i gruzijski sopran Nino Lezava, koja je i direktor muzičke akademije Renata Tebaldi i Mario Del Monako u Pezaru, svetski poznat tenor iz Gruzije Zurab Zurabišvili, prvakinja Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jasmina Trumbetaš Petrović, jedna od najznačajnijih srpskih soprana današnjice i ujedno direktorka beogradske opere, prvak Opere Narodnog pozorišta u Beogradu bas-bariton Aleksandar Stamatović i mladi sopran, član Operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu Marija Jelić.

Koncerti su pod pokroviteljstvom grada Beograda i Sekretarijata za kulturu.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Živeh za umetnost: Najlepše operske arije i dueti italijanskog repertoara u Sinagogi i na Kolarcu

Izvor: Blic, 12.Nov.2019

Koncert klasične muzike "Vissi d’arte" biće održan u četvrtak, 14. novembra od 20 časova u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, dok će večeras od 20 časova, taj muzički spektakl biti priređen u Sinagogi u Novom Sadu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.