Aleksinčani uspešno predstavljali Srbiju na Gren slemu u Parizu

Izvor: JužneVesti.com, 02.Maj.2018, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksinčani uspešno predstavljali Srbiju na Gren slemu u Parizu

Po prvi put, kažu u klubu N&F, Srbija je imala predstavnike na najvećem otvorenom Gren slem džiju-džicu turniru "Pariz open", a reč je o Nikoli i Filipu Trajkoviću. Mladi borci su se iznenađujuće dobro držali na takmičenju i obojica su na 7. mestu završila prestižni turnir, koji okuplja sam krem ovog sporta.

Učestvovalo je 418 najboljih seniora iz 38 država, a pravo učešća u Parizu imali su samo reprezentativci, koji su se kvalifikovali na osnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << rezultata i kojima su nacionalni savezi dali saglasnost.

Nakon uvodne pobede nad Holanđaninom, Nikola Trajković je izgubio od Rusa Belova Denisa, koji je na kraju osvojio 1. mesto. U repasažu je pobedio znatno iskusnijeg Francuza Benjamina Andrieua, ali je onda izgubio od Švajcarca Nikolasa Beeza, pa je ostao bez medalje.

Titula juniorskog evropskog prvaka obezbedila je Filipu Trajkoviću učešće na ovom takmičenju, a on je poverenje u velikoj meri opravdao. Iako dosta mlađi, ravnopravno se nosio sa mnogo iskusnijim i starijim takmičarima i ostvario jednu pobedu. U prvoj borbi izgubio je od 12 godina starijeg francuskog reprezentativca, iako je vodio. U repasažu je savladao prvaka Italije, ali ga je u pohodu na medalju zaustavio Slovenac Benjamin Laha, prvak Evrope i vicešampion sveta.

Naši momci se nisu pokorili, dosledno su reprezentovali svoju zemlju i na iznenađenje svih uspeli su da pobede svoje znatno starije i iskusnije protivnike, ušli u Top 10 na Svetu i sada se čeka plasnam na Svetskoj rang listi. Opravdali su poverenje trenera i Saveza, pokazali su takmičarsku stabilnost, taktičku zrelost, da su spremni za velika takmičenja i da se još sada nalaze u samom svetskom vrhu – kažu u klubu N&F.

Inače, sem dvojice Aleksinčana pravo nastupa iz Srbije imao je još i Ivan Della Kroče iz Novog Sada, ali on nije doputovao u Pariz.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.