Air Serbia obavila prvi let sa kompletno ženskom posadom!

Izvor: NovaEnergija.net, 11.Maj.2017, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Air Serbia obavila prvi let sa kompletno ženskom posadom!

Air Serbia, nacionalna aviokompanija Republike Srbije, ispisala je u sredu (10. maja 2017. godine) novu stranicu u svojoj istoriji, kada je uzleteo prvi avion sa kompletno ženskom posadom, saopštila je ova kompanija.
Ovaj posebni let, JU314, krenuo je iz Beograda za Pariz u 17 časova i pet minuta, sa kapetanicom Vesnom Aleksić i kopilotkinjom Mirjanom Stojiljković u kokpitu.
O gostima na letu brinuo se tim od četiri članice kabinske posade koji su činile >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << Mirjana Popović, vođa tima kabinske posade, i stjuardese Silvija Madić, Elena Ljubojević i Tanja Stanković.
Ovo je prvi let sa isključivo ženskom posadom u devedesetogodišnjoj istoriji srpske nacionalne aviokompanije – rekao je Dane Kondić, generalni direktor Air Serbia.
Kako se dodaje u saopštenju, pripadnice ženskog pola trenutno čine skoro 49% ukupnog broja zaposlenih u okviru Air Serbia, Air Serbia Catering, Air Serbia Ground Services.

Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na NovaEnergija.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.