Izvor: TvojPortal.com, 02.Okt.2012, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„AFERA MONPELJE“: Bojinović priznao sudu da je kockar i krivi kladionice zbog dobrih kvota?! (VIDEO)

Tvoj portal  Advokat srpskog rukometaša priznao da je njegov klijent strastveni kladioničar i kaže da su se igrači kladili zbog nerealnih kvota
Posle puštanja iz pritvora u Parizu, osumnjičeni rukometaši iz „Afere Monepelje“ su se danas pojavili pred sudijom u istoimenom gradu gde je počelo sasušanje. Prvi je na ispitivanje izašao srpski rukometaš Mladen Bojinović. On je trenutno član PSŽ, ali je u to vreme nosio dres Monpeljea. Bojinovićev advokat je dao objašnjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << koje je šokiralo francusku javnost i koje mu neće puno pomoći.


"Mladen ima veoma jasno objašnjenje. On je kockar koji se puno kladi, ali nikada na rukomet. Ovo je greška francuskih kladionica koje su postavile nerealne kvote za taj susret. Rukometaši su znali da će utakmica biti teška i neizvesna i zato su odlučili da se klade", rekao je Bojinovićev advokat pred sudijom.
Pogledajte isečke sa sporne utakmice između Rena i Monpeljea, koju je Ren dobio iako je kvota na njih bila 45!
Ako se optužnica ne odbaci, uslediće zabrana igranja za sve optužene jer ne smeju doći u dodir sa drugima optuženima u ovom slučaju.
Ministarka sporta u Vladi Francuske, Valeri Furnjeron je razočarana...
„Ovo je težak udarac za rukomet. Ali, to nije jedini slučaj. Ne smemo griješiti i stvarati konfuziju. Ne smemo dopustiti da ova mrlja stoji nad celim francuskim rukometom. Hapšenja pred kamerama posle utakmice su rezultat pravde i nadležnih organa koji su radili svoj posao. Zakon mora da se poštuje“.
{youtube}gFSMr712g8k&feature=player_embedded{/youtube}
Selektor Francuske Klod Onesta takođe ne krije razočaranje i teška srca priznaje da krivci moraju biti žestoko kažnjeni, pa taman to bili i njegovi puleni iz reprezentacije.
„Još u maju sam nešto mogao da naslutim, ali pre Olimpijskih igara nismo imali detaljnijih informacija. Mi u Francuskoj nismo naučeni na ovakve momente. Imam veliki respekt prema tim momcima, ali navodno su napravili veliku grešku. Ako se to dokaže moraju biti žestoko kažnjeni kao primer drugima"
Rukometni klub Monpelje je najavio žestok okršaj sa rukometašima ako im se dokaže krivica. Najverovatnije će svi dobiti otkaz u klubu.
Izvor:mozzartsport.com

Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na TvojPortal.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.