Izvor: Blic, 18.Jun.2017, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARADA PONOSA U KIJEVU Nekoliko hiljada osoba šetalo pod pratnjom policije

Više od 2.000 ljudi je danas učestvovalo u gej paradi u Kijevu koja je održana pod strogim merama bezbednosti.

Thousands attend gay pride parade in Kiev as counterdemonstration by ultranationalists leads to scuffles with police https://t.co/Q9dGSIVhoG pic.twitter.com/7BtNCMug7g

Najveći deo centra Kijeva je bio blokiran kordonima policije, a oko 5.000 policajaca je bilo na dužnosti na događaju koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je obično na meti napada ultranacionalista.

Portparolka policije Oksana Bliščik napisala je na Fejsbuku da je u paradi učestvovalo oko 2.500 ljudi. Oni su šetali sa duginim zastavama i transparentima.

Kontramiting nekoliko stotina ultranacionalista se završio sa nekoliko čarki i sedam hapšenja, preneli su lokalni mediji.

Prva veća parada ponosa u Kijevu je održana prošle godine pošto je prozapadna vlada koja je došla na vlast 2014. odobrila takve događaje.

Šetnja je 2015. otkazana jer su desničarski aktivisti gađali učesnike dimnim bombama.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.