Čanak: Srbiji preti fašizacija

Izvor: Blic, Beta, 25.Sep.2009, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Srbiji preti fašizacija



Lider LSV Nenad Čanak izjavio je da Srbiji preti fašizacija društva i da su građani ugroženi "divljanjem klerofašističkih organizacija poput Obraza".



"Kada se to divljanje iskombinuje sa ekonomskom krizom, onda su stvoreni svi uslovi za fašizaciju društva u pravom smislu te reči", rekao je Čanak na sednici Glavnog odbora LSV, a prenosi stranački Biro za informisanje.

Prema njegovim rečima, u Srbiji se svakoga dana sve češće krše >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ljudska prava, zbog čega će, kako je najavio, njegova stranka morati "ozbiljno i aktivno" da se uključi u borbu za zaštitu ljudskih prava.

"Kriza u Srbiji je više politička nego ekonomska. I, dok se ta politička kriza ne razreši, država će biti stalno u problemima iz kojih će vrlo teško moći da izađe", ocenio je Čanak.

Glavni odbor LSV usvojio je sinoć zaključak po kojem će stranka "u doglednom periodu", u skladu sa Zakonom o političkim strankama, ući u proces preregistracije.

Čanak je ocenio da će proces preregistracije završiti samo dve stranke čije je sedište u Vojvodini, LSV i Savez vojvođanskih Mađara.

"LSV je jedina, građanska, nadnacionalna i regionalna stranka koja će opstati u čitavoj Srbiji", rekao je Čanak.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.