Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Nov.2015, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski avion oboren eksplozivnom napravom?

Britanske vlasti su saopštile danas da je ruski putnički avion, koji se u subotu srušio u Egiptu, možda oboren eksplozivnom napravom.

"Dok istraga traje ne možemo kategorično da tvrdimo zašto se ruski avion srušio", saopšteno je iz kancelarije britanskog premijera Dejvida Kamerona.

"Ali kako sve više informacija izlazi na svetlo dana postali smo zabrinuti da bi avion zapravo mogao da bude oboren eksplozivnom napravom", dodaje se u saopštenju, preneo je Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Kao meru predostrožnosti, britanska vlada je odlučila da svi letovi od Šarm el-Šejka do Britanije u sredu uveče budu odloženi, kako bi tim britanskih stručnjaka na putu za taj egipatski grad, mogao da proceni mere bezbednosti na aerodromu.

Rusko ministarstvo saobraćaja odbacilo je medijske navode da su ruski putnički avion oborili teroristi, nakon što je ogranak ekstremističke grupe Islamska država u Egiptu na društvenim mrežama preuzeo odgovornost za rušenje ruskog aviona.

Avion "erbas A321", ruske aviokompanije "Kogalimavija", na letu od Šarm el-Šeika do Sankt Peterburga, srušio se 23 minuta nakon poletanja, oko 100 kilometara od Ariša u Severnom Sinaju, pri čemu su poginuli svih 224 putnika i članova posade.
Pogledaj vesti o: Oboren ruski avion

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski avion u Egiptu možda oboren eksplozivnom napravom

Izvor: Blic, 04.Nov.2015

Britanske vlasti su danas saopštile da je ruski putnički avion, koji se u subotu srušio u Egiptu, možda oboren eksplozivnom napravom..."Dok istraga traje ne možemo kategorično da tvrdimo zašto se ruski avion srušio", saopšteno je iz kancelarije britanskog premijera Dejvida Kamerona..."Ali kako...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.