Preokret; iljušin oboren; Lažu šta je bilo u njemu?

Izvor: B92, 24.Jan.2024, 12:13

Preokret; "iljušin" oboren; Lažu šta je bilo u njemu?

Svega nekoliko minuta nakon što je objavljeno da je pao ruski transportni avion "iljušin-76", koji je prevozio ukrajinske zarobljenike, stigla je nova vest.

Kako tvrdi Igor Suško, dopisnik britanskog Independenta iz Kijeva koji se pozvao na ukrajinske vojne izvore, ruski Il-76 je oboren i to sistemima "patriot". On je na društvenoj mreži Iks naveo da mu je ta informacija potvrđena. Slično je preneo i poslanik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Državne dume Andrej Kartapolov.

On je rekao da je za avionom leteo još jedan Il-76 sa 80 zarobljenika. On je vraćen. Po njegovim rečima, avion je oboren sa tri rakete "patriot" ili "iris T".

Suško navodi, takođe se pozivajući na vojne izvore, da je "iljušin" zapravo nosio rakete S-300, a da je vest o zarobljenicima laž.

Na snimku koji kruži društvenom mrežom Iks vidi se trenutak pada "iljušina", nakon čega izbija jaka eksplozija.

Guverner Belgorodskog regiona potvrdio je da je došlo do "incidenta", ali je odbio da pruži bilo kakve druge detalje.

Ni portparol Kremlja Dmitrij Peskov nije želeo da da bilo kakav komentar.

Takođe, prema objavama na ruskim kanalima na Telegramu, svi koji su bili u avionu poginuli su.

Ukrajinski mejnstrim mediji koji su prvobitno preneli vest da se srušio ruski avion sa ukrajinskim zarobljenicima, kji su trebali da budu razmenjeni, vesti su obrisali sa svojih platformi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Oboren ruski avion

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.