Ričard Branson prekinuo pregovore sa Saudijskom Arabijom zbog nestanka novinara

Izvor: Radio 021, 13.Okt.2018, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ričard Branson prekinuo pregovore sa Saudijskom Arabijom zbog nestanka novinara

Osnivač Virdžin grupe Ričard Branson suspendovao je pregovore sa Saudijskom Arabijom o predloženoj investiciji od milijardu dolara u Virdžinovu kompaniju za kosmičke letove.

"Ako se ispostavi da je tačno ono što se navodno dogodilo u Turskoj u vezi sa nestankom novinara Džamala Kašogija, to će očigledno promeniti mogućnost bilo koga od nas na Zapadu da poslujemo sa vladom Saudijske Arabije", naveo je Branson.

Kašogi je postao stanovnik Sjedinjenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Američkih Država nakon dobrovoljnog egzila iz Saudijske Arabije i često je otvoreno kritikovao vladu princa prestlonaslednika Mohameda Bina Salmana.

Novinar nije viđen od kada je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu 2. oktobra. Turski zvaničnici tvrde da su Kašogija ubili agenti po nalogu saudijske vlade. Rijad negira bilo kakav zločin.

Prošle godine, saudijska vlada je objavila nameru da investira ukupno milijardu dolara u kompaniju Virdžin Galaktik, fokusiranu na kosmički turizam i u Virdžin Orbit, koji namerava da lansira male satelite u svemir.

Branson je rekao da će suspendovati pregovore zbog aktuelnih istraga da se pronadje Kašogi, ali nije dao nikakve naznake o tome kada i da li bi pregovori mogli da budu nastavljeni. Takođe je najavio da će se povući sa funkcije direktora u dva saudijska turistička projekta, koja su namenjena pretvaranju ostrva u Crvenom moru u luksuzna odmarališta.

Autor: Beta, Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Milijarder suspendovao pregovore – u pitanju je milijardu američkih dolara

Izvor: Capital.ba, 13.Okt.2018

LONDON, Britanski milijarder zamrzao je poslovne veze sa Saudijskom Arabijom zbog navoda da je saudijski novinar Džamal Hašogi ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu.  Osnivač Virdžin grupe Ričard Branson suspendovao je pregovore sa Saudijskom Arabijom o predloženoj investiciji od milijardu...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.