Ričard Branson prekinuo pregovore sa Saudijskom Arabijom zbog nestanka novinara

Osnivač Virdžin grupe Ričard Branson suspendovao je pregovore sa Saudijskom Arabijom o predloženoj investiciji od milijardu dolara u Virdžinovu kompaniju za kosmičke letove.
"Ako se ispostavi da je tačno ono što se navodno dogodilo u Turskoj u vezi sa nestankom novinara Džamala Kašogija, to će očigledno promeniti mogućnost bilo koga od nas na Zapadu da poslujemo sa vladom Saudijske Arabije", naveo je Branson. 
 
Kašogi je postao stanovnik Sjedinjenih Američkih Država nakon dobrovoljnog egzila iz Saudijske Arabije i često je otvoreno kritikovao vladu princa prestlonaslednika Mohameda Bina Salmana. 
 
Novinar nije viđen od kada je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu 2. oktobra. Turski zvaničnici tvrde da su Kašogija ubili agenti po nalogu saudijske vlade. Rijad negira bilo kakav zločin. 
 
Prošle godine, saudijska vlada je objavila nameru da investira ukupno milijardu dolara u kompaniju Virdžin Galaktik, fokusiranu na kosmički turizam i u Virdžin Orbit, koji namerava da lansira male satelite u svemir. 
 
Branson je rekao da će suspendovati pregovore zbog aktuelnih istraga da se pronadje Kašogi, ali nije dao nikakve naznake o tome kada i da li bi pregovori mogli da budu nastavljeni. Takođe je najavio da će se povući sa funkcije direktora u dva saudijska turistička projekta, koja su namenjena pretvaranju ostrva u Crvenom moru u luksuzna odmarališta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet