Izvor: Radio 021, 06.Jul.2020, 09:42

Preminuo kompozitor Enio Morikone

Čuveni italijanski kompozitor i dobitnik Oskara Enio Morikone preminuo je danas u 91. godini u bolnici u Rimu, od posledica prošlonedeljnog pada, saopštio je njegov prijatelj i advokat Đorđo Asuma.

Tokom svoje karijere, Morikone je komponovao muziku za više od 500 filmova i serija uključujući "Bilo jednom u Americi", "Dobar, loš, zao", "Nedodirljivi", "Đango"...

Kako prenosi italijanska Republika, pre nekoliko dana je pao i polomio butnu kost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Tokom višedecenijske karijere, Morikone je radio muziku i za filmove "Za šaku dolara", "Malena" i mnoge druge, a bio je šest puta nominovan za Oskara.

Počasnog Oskara dobio je 2007. godine za svoj značajan doprinos kinematografiji, a ovu nagradu je, kao najstariji dobitnik, primio 2016. godine za muziku za film "The Hateful Eight" Kventina Tarantina.

Morikone je rođen u Rimu 10. novembra 1928. godine i svirao je nekoliko instrumenata.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Odlazak legendarnog kompozitora: Preminuo Enio Morikone

Izvor: Večernje novosti, 06.Jul.2020

Čuveni italijanski kompozitor i dobitnik Oskara preminuo je u 91. godini u bolnici u Rimu, od posledica prošlonedeljnog pada Čuveni italijanski kompozitor i dobitnik Oskara Enio Morikone preminuo je danas u 91. godini u bolnici u Rimu, od posledica prošlonedeljnog pada, saopštio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.