Izvor: Luftika.rs, 01.Nov.2020, 07:22

Novi napad u Francuskoj: Pucano na pravoslavnog sveštenika

Sveštenik Grčke pravoslavne crkve ranjen je lovačkom puškom ispred crkve u Lionu, saopštila je sinoć francuska policija.
Sveštenik je upucan dva puta u predelu grudi i nalazi se u životnoj opasnosti u bolnici,  javlja AlDžazira.
Gradonačelnik Liona rekao je da je počinilac uhapšen, ali da su motivi napada još uvek nepoznati.
Policija je zatvorila četvrt oko crkve i poručila građanima da se drže dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << od tog područja.
Francuski premijer Žan Kasteks se zbog novonastale situacije vratio u Pariz sa puta.
Napad u Lionu usledio je svega dva dana pošto je radikalni islamista u Nici nožem ubio tri osobe, posle čega je podignut nivo bezbednosti širom Francuske, a predsednik Emanuel Makron je na ulice poslao čak 7.000 vojnika.
🔴 #Lyon : un homme blessé par balle rue St-Lazare dans le 7e arrondissement, dans des circonstances encore obscures. Le tireur serait en fuite. Le secteur actuellement bouclé par les #policiers @lyonmag pic.twitter.com/8RUoFFXDNi
— Julien Damboise (@JDANDOU) October 31, 2020

 
Teroristi se okomili na Francusku: Ubijeno troje ljudi u Nici, napadi u Avinjonu i u ambasadi u Saudijskoj Arabiji

Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Objavljen identitet PRAVOSLAVNOG SVEŠTENIKA koji je upucan u Lionu

Izvor: Blic, 01.Nov.2020

Francuska policicija identifikovala je sveštenika Grčke pravoslavne crkve koji je napadnut isped crkve u Lionu kao Nikolasa Kakavelakisa.

Nastavak na Blic...

Policija saslušala osumnjičenog za napad na pravoslavnog sveštenika u Lionu

Izvor: RTS, 01.Nov.2020

Francuska policija uhapsila je i saslušala jednog osumnjičenog za napad i ranjavanje sveštenika Grčke pravoslavne crkve u Lionu Nikolaosa Kakavelakisa, i traga za drugim osumnjičenima. . Policijski istražitelji nastoje da utvrde motive napada i ustanove da li osoba...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.