Izvor: RTS, 01.Nov.2020, 14:05

Policija saslušala osumnjičenog za napad na pravoslavnog sveštenika u Lionu

Francuska policija uhapsila je i saslušala jednog osumnjičenog za napad i ranjavanje sveštenika Grčke pravoslavne crkve u Lionu Nikolaosa Kakavelakisa, i traga za drugim osumnjičenima.
Policijski istražitelji nastoje da utvrde motive napada i ustanove da li osoba koja je uhapšena stoji iza napada vatrenim oružjem u kojem je teško ranjen Kakavelakis, u trenutku dok je zaključavao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vrata bogomolje.

Ovaj napad se dogodio u trenutku kada je francuski državni vrh proglasio najviši stepen bezbednosnog rizika zbog trostrukog ubistva u jednoj crkvi u Nici prošlog četvrtka, ali i u jeku maksimalne globalne tenzije povodom karikatura proroka Muhameda koje je objavila francuska štampa, a osudile brojne države sa većinskim muslimanskim življem.
Na sve to, u grčkoj zajednici u Lionu raste tenzija zbog dugogodišnjeg pravnog spora između jednog bivšeg iskušenika u grčkoj eparhiji u Lionu i ranjenog sveštenika Kakavelakisa, preneo je AP.
U saopštenju Lionske eparhije Grčke pravoslavne crkve se kaže da je ranjeni sveštenik Kakavelakis trebalo uskoro da se vrati u Grčku i najoštrije se osuđuje bilo koja forma nasilja.
U izjavi za AP, starešina druge pravoslavne crkve u Lionu, otac Antoan Kajo, rekao je između ostalog da grčka pravoslavna zajednica u Lionu za sada nije dobila poruke preteće sadržine, ali je potvrdio da je on ipak odmah nakon pucnjave zatražio policijsku zaštitu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

UHAPŠENJE ZA NAPAD NA SVEŠTENIKA U LIONU: Policija saslušala osumnjičenog, utvrđuju se motivi pucnjave (VIDEO)

Izvor: Kurir, 01.Nov.2020

Francuska policija uhapsila je i saslušala jednog osumnjičenog za napad i ranjavanje sveštenika Grčke pravoslavne crkve u Lionu Nikolaosa Kakavelakisa, i traga za drugim osumnjičenima.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.