Izvor: Radio 021, 08.Apr.2021, 08:01

Merima Isaković optužila Branislava Lečića za silovanje

Jedna od najvećih mladih glumačkih zvezda bivše Jugoslavije, danas psihološkinja Merima Isaković u tekstu za magazin "Nedeljnik" optužila je glumca Branislava Lečića da ju je silovao pre 43 godine.

Merima Isaković je bila jedna od najvećih mladih glumačkih zvezda Jugoslavije. Glumila je naslovnu ulogu u filmu "Jovana Lukina", a u 21. godini doživela je tešku saobraćajnu nesreću.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />Posle završenih doktorskih studija iz psihologije i magistarskih studija iz kliničke psihologije, sada živi i radi u Australiji, blizu Brizbejna, kao klinički psiholog i klinički neuropsiholog.

Fokusirana je na oblast traume, pomaže onima koji su je preživeli da povrate osećaj samopoštovanja, volje i sposobnosti za život dostojan življenja.

Ovo su kratki izvodi iz njenog svedočanstva za "Nedeljnik" u kom je optužila glumca Branislava Lečića da ju je silovao pre 43 godine.

"Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. Ne pokušavaj da vrištiš. Niko te neće čuti. Oborio me na pod. Osećala sam kako me lomi. Boliiii svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te Bože! Ako uspe umreću noćas. Uživa u mom strahu. Osećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše...", navela je Isaković za "Nedeljnik".

"Osećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita. Nasilnik koji je zamalo uspeo da uništi moj život, da ugasi moju mladost, da me kao tama proguta. 'Opraštam ti', rekla sam mu tada, pre četrdeset godina. 'Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličnu bol, svima ću reći šta se desilo.' Ja sam svoju reč održala. Branislav Lečić izgleda nije. Osećam moralnu obavezu da podelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja..."

Podsetimo, Branislava Lečića nedavno je glumica Danijela Štajnfeld optužila da ju je napastvovao pre nekoliko godina dok je sa njim radila na jednom projektu.

Danijela je ispričala da je bila silovana kada je imala svega 21 godinu, zbog čega se, kako je govorila, i preselila u Ameriku. Glumica je prethodno u dokumentarcu "Drži me čvrsto" rekla kako ju je silovao jedan moćnik iz domaće filmske industrije, čije ime nije želela da otkriva.

Autor: Nedeljnik

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merima Isaković optužila Branislava Lečića za silovanje pre 43 godine

Izvor: N1 televizija, 08.Apr.2021

Psihološkinja i jedna od najvećih mladih glumačkih zvezda bivše Jugoslavije Merima Isaković optužila je, u ispovesti "Nedeljniku", glumca Branislava Lečića da ju je silovao pre 43 godine.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.