eBay prodao eBay Enterprise

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Jul.2015, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

eBay prodao eBay Enterprise

NEW YORK - Samo dan prije izdvajanja PayPala iz tvrtke, eBay je objavio kako prodaje i svoje poslovanje vezano za velike tvrtke.

eBay Enterprise, koji je pomagao u vođenju internetske prodaje tvrtkama kao što su Ikea, Timberland i iRobor, prodan je konzorciju tvrtki za 925 milijuna dolara. No ovom prodajom eBay je ustvari prilično loše prošao, obzirom da je to poslovanje bilo proizišlo iz tvrtke GSI Commerce, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << koju je eBay kupio 2011. za 2,4 milijarde dolara.

Ovom prodajom eBay želi još više suziti svoj fokus na osnovno poslovanje nakon izdvajanja PayPala. Naime, u rujnu prošle godine eBay je objavio kako će izdvojiti PayPal u zasebnu tvrtku, a službeno će se provesti u petak, 17. srpnja. Nakon razdvajanja, vjeruje se kako će PayPal će po težišnoj vrijednosti biti veća tvrtka od eBaya, koji je kupio PayPal 2002. za 1,5 milijardi dolara.

eBay je objavio i poslovne rezultate za 2. kvartal u kojima se ističe rast ukupnih prihoda za 6,7%, na 4,38 milijardi dolara. No najveći rast je ostvarila jedinica u kojoj je PayPal, čiji prihodi su porasli za 16% u odnosu na godinu ranije, na 2,26 milijardi dolara, dok je osnovno poslovanje vezano uz stranice eBay.com ostvarilo pad prihoda za 3%, na 2,12 milijardi dolara. Ukupna dobit tvrtke drastično je pala u odnosu na godinu ranije, sa 676 na 83 milijuna dolara, no pad je najvećim dijelom uzrokovan otpisom vrijednosti vezanom uz eBay Enterprise.
Pogledaj vesti o: IKEA Beograd

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.