Wall Street: Podatak o maloprodaji podigao indekse

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Avg.2019, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wall Street: Podatak o maloprodaji podigao indekse

NEW YORK – Na Wall Streetu su indeksi blago porasli, nakon oštrog pada dan prije, jer su dobri gospodarski pokazatelji ponešto ublažili strahovanja od recesije i negativnog utjecaja trgovinskog rata između SAD-a i Kine.

Investitore je razveselio dobar podatak o maloprodaji. Promet u trgovini na malo u SAD-u je porastao u srpnju pošto su potrošači, usprkos manjem kupovanju automobila, pojačano kupovali široku >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << lepezu druge robe. Maloprodaja u SAD porasla je za 0,7 posto prošlog mjeseca, dok su podaci za lipanj blago revidirani naniže.

Prodaja trgovinskog lanca Walmarta u SAD-u nadmašila je očekivanja u drugom kvartalu, zbog čega je ta kompanija povećala svoju prognozu profita za čitavu godinu.  Prodaja u američkim prodavaonicama, koje su otvorene najmanje godinu dana, porasla je u kvartalu završenom 31. srpnja za 2,8 posto, kada se izuzme prodaja goriva, prenosi agencija Reuters.

Analitičari su očekivali rast prodaje od 2,07 posto, prema podacima IBES-a koje je dostavio Refinitiv.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Blagi rast na azijskim tržištima

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Avg.2019

TOKIO -  Azijski su indeksi blago porasli, nakon oštrog pada dan prije, jer se ulagači nadaju poticajnim mjerama kineskih i vlasti drugih najvećih svjetskih gospodarstava kako bi se ublažio negativni utjecaj trgovinskog rata između SAD-a i Kine...MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih,...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.