Vučić razgovarao sa Milard: Amerikanci traže rešenje dva slučaja

Izvor: Press, 23.Sep.2017, 00:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić razgovarao sa Milard: Amerikanci traže rešenje dva slučaja

Predsednik Vučić sastao se u Njujorku, gde boravi na zasedanju Generalne skupštine UN, sa višim zamenikom pomoćnika Državnog sekretara SAD, Elizabet Milard.
Foto: Tanjug/AP
Visoka zvaničnica Stejt departmenta Elizabet Milard istakla je, u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da je uloga Srbije u regionu pozitivna i konstruktivna, da su SAD spremne da pomognu Srbiji na >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << EU putu, i da očekuju rešavanje otvorenih pitanja.
Predsednik Vučić sastao se u Njujorku, gde boravi na zasedanju Generalne skupštine UN, sa višim zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD, Elizabet Milard, i obostrano je konstatovano da razvoj bilateralnih odnosa ima pozitivan trend.
Predsednik Vučić je, navedeno je u saopštenju, naglasio da spoljno-politički prioriteti Republike Srbije ostaju evropske integracije, regionalna stabilnost i dijalog sa Prištinom u cilju iznalaženja dugoročnog rešenja, koje ne bi bilo na štetu Srbije i kojim bi obe strane bile podjednako zadovoljne ili nezadovoljne.
Govorio je i o rezultatima ekonomskih reformi, kao i o nastojanjima Srbije da privuče još veći broj američkih investitora.
Elizabet Milard je iznela da SAD u potpunosti podržavaju evropski put Srbije i istakla da su spremni da na tom planu pomognu Srbiji.
Ocenila je, navodi se, da je uloga Srbije u regionu pozitivna i konstruktivna i da je za Vašington značajno da se očuva i unapredi stabilnost, čime se stvaraju povoljni uslovi za dolazak stranih investitora.
Takođe, Milardova je ponovo pokrenula pitanja i trazila od Vučića objašnjenja za paljenje ambasade SAD-a u Beogradu i ubistva braće Bitići, rečeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.