Vučić na neformalnom ručku za lidere ZB: Nastavljamo sa odgovornom i principijelnom politikom FOTO

Izvor: B92, 19.Sep.2023, 20:39

Vučić na neformalnom ručku za lidere ZB: Nastavljamo sa odgovornom i principijelnom politikom FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovao je na neformalnom ručku za lidere Zapadnog Balkana koji je u Njujorku priredio šef diplomatije EU Žozep Borelj.

Uoči ručka, predsednik Vučić koji učestvuje na Generalnoj skupštini UN, je novinarima rekao da će mu na ovom skupu evropski zvaničnici držati predavanja i pridike zbog neuvođenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sankcija Rusiji, ''ali da može samo tim povodom da im poručio da je on predsednik Srbije''.

Vučić je tako odgovorio na pitanje kako komentariše to što je jedna od današnjih vesti bila da se Srbija nije saglasila da se Rusiji produže sankcije na još godinu dana i da li je razgovarao sa nekim o tome u Njujorku, kao i šta misli koliko bi SAD i EU mogle da tolerišu još da se Rusiji ne uvode sankcije.

"Pitanje na mestu i sasvim korektno, samo čekam, prvo će da mi drže predavanje uskoro počinje skup sa Boreljom, pa će svi evropski zvaničnici da mi drže pridike, pa će onda i svi ostali da mi drže pridike, kako to i priliči. Pažljivo ću da ih saslušam i reći ću - lepo što ste mi održali predavanje, ali Srbiju kao predsednik vodim ja. Dok je to tako i dok mi mislimo da možemo da izdržimo te pridike, mi ćemo da vodimo ovakvu politiku", naveo je Vučić, a zatim se i oglasio objavom na Instagramu.

"I ovaj neformalni ručak, čiji je domaćin Žozep Borelj , iskoristio sam za nastavak borbe za očuvanje mira i stabilnosti i ubrzanje razvoja Srbije i celog Zapadnog Balkana. Naša zemlja nastavlja da vodi odgovornu i principijelnu politiku, zasnovanu na očuvanju nacionalnih interesa, otvorenu za konstruktivnu saradnju u regionu usmerenu u pravcu ispunjavanja našeg strateškog cilja - članstva u EU. Kao i svaki napredak i ovaj zajednički evropski put zahteva saradnju, razumevanje i kredibilnu podršku partnera", napisao je Vučić u objavi na Instagramu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić na neformalnom ručku za lidere Zapadnog Balkana u Njujorku

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na neformalnom ručku za lidere Zapadnog Balkana koji je u Njujorku priredio šef diplomatije EU Žozep Borelj. ..Uoči ručka, predsednik Vučić koji učestvuje na Generalnoj skupštini UN, je novinarima rekao da će mu na ovom skupu evropski zvaničnici...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.