Vučić i Tači istovremeno u Americi, fotografija kao dokaz: Evo koga je kosovski predsednik posetio! (FOTO)

Izvor: BKTV News, 23.Mar.2018, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Tači istovremeno u Americi, fotografija kao dokaz: Evo koga je kosovski predsednik posetio! (FOTO)

Vučić je bio u Njujorku, a Tači u Vašingtonu.

Nakon što je priznao da se nalazi u Njujorku zbog "koordinisanja angažovanja SAD" u vezi Kosova, na Tviteru objavljena slika Tačija i senatora Boba Dola.

"Želim da se zahvalim ambasadorki Flori Čitaku i predsedniku Hašimu Tačiju što su me danas posetili - i veliki 'podignuti palac' za ratifikaciju demarkacije granice sa Crnom Gorom", >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << napisao je senator Dol na svom nalogu na Tviteru.

I want to thank Ambassador @vloracitaku and President @HashimThaciRKS for visiting with me today - and a big “thumbs up” to Kosovo for the ratification of the Border Demarcation Agreement with Montenegro. ?? ? ?? pic.twitter.com/IbMzRoVVLZ

Podsetimo, Bob Dol je poznat po svojim otvorenim stavovima za nezavisnost Kosova. On je još 2004. u nekoliko svojih javnih obraćanja izjavljivao da Kosovu što pre treba dati nezavisnost, a 2002. je prihvatio ponudu tadašnjeg predsednika Kosova Ibrahima Rugove da u Kongresu SAD predstavlja interese Kosova.

Takođe je podržao održavanje referenduma za u Crnoj Gori za otcepljenje od tadašnje SRJ. Dol je doduše penzionisan, ali je među senatorima veoma uticajan.

Tačijeva poseta Americi dobila je novu dimenziju jer je gotovo istovremeno u SAD boravio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Kako su preneli mediji, Vučić je u Njujorku bio u svojevrsnoj diplomatskoj ofanzivi u vezi nastavka rešenja odnosa između Beograda i Prištine, a sastao se i sa generalnim sekretarom UN Antonijom Guterešom.

FOTO: Tanjug

Vučić je bio u Njujorku, a Tači u Vašingtonu.

Tači, s druge strane, kaže da njegova poseta nema veze sa Vučićem i da je u SAD bio zbog "koordinisanja angažovanja sa vlastima SAD pošto Kosovo ulazi u jednu novu i važnu fazu i posvećenost treba da bude dobro i jasno koordinisana danas i u budućnosti".

On je za Radio Slobodna Evropa rekao da se radi o "procesu koji će otvoriti put za postizanje konačnog sporazuma o potpunoj normalizaciji odnosa Kosova i Srbije".

"To je osetljivo pitanje i zahteva koordinaciju sa svim partnerima i prijateljima, ali glavna adresa za Kosovo ostaje Vašington", kazao je Tači u intervjuu.

Nadao sam se većem razumevanju, iskreno, nisam zadovoljan onim što sam postigao u razgovorima ovih dana u Njujorku, rekao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije.

O tome je obavestio i generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonia Gutereša, s kojim je imao susret, ali svakako je, kako kaže, nakon tri dana razgovora razočaran.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.