Vučić: Odustajanje od Južnog toka loša vest

Izvor: Press, 02.Dec.2014, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Odustajanje od "Južnog toka" loša vest

Premijer Aleksandar Vučić kaže da najave o obustavljanju izgradnje Južnog toka nisu dobra vest za Srbiju, koja je bila lojalna tom projektu. Vučić građanima poručuje da ne treba da brinu i da će gasa biti dovoljno i ove zime i narednih zima.
Predsednik Vlade Srbije najavljuje da će po povratku sa sednice Saveta bezbednosti u Njujorku o tome razgovarati sa ruskim predsednikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Vladimirom Putinom i drugim ruskim zvaničnicima.
"Srbija ničim nije doprinela donošenju takve odluke. Sad, da li će se evrofili i rusofili međusobno optuživati ko je tu zašta kriv... Sigurno je da mi nismo ništa krivi", poručio je Vučić.

 
Podsetio je da je država Srbija u taj projekat uložila mnogo truda u poslednjih sedam godina, još od prvih potpisa, kada su predsednik i premijer bili Boris Tadić i Vojislav Koštunica.
Istakao je da je to dobar projekat kojeg se Srbija nije odricala ni pod najvećim mogućim pritiscima.
"Plaćamo cenu velikih, ali građani Srbije ne moraju da brinu ni ove zime ni sledeće... Mi ćemo uspeti da rešimo to pitanje u najboljem mogućem interesu za građane. A da li bi bilo bolje da imamo 'Južni tok'? Svakako da bi i Srbija bila energetski bezbednija zemlja", rekao je premijer.
Poručio je da će Vlada Srbije uraditi svoj posao i ponovio da građani ne treba da brinu.
Ruski predsednik je na jučerašnjoj konferenciji za novinare sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Ankari rekao da je Rusija primorana da se povuče iz projekta "Južni tok" zbog toga što Evropska unija nije htela da podrži izgradnju gasovoda.
"Zapravo, ne samo da Evropska komsija nije pružila nikakvu pomoć u realizaciji projekta već je i stvarala prepreke", rekao je Putin.
I prvi čovek "Gasproma" Aleksej Miler rekao je da je projekat "Južni tok" – mrtav.
"To je to. Projekat je zatvoren", rekao je Miler za Rojters.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Antić: Vučić i Orban razgovarali o Južnom toku

Izvor: Kurir, 02.Dec.2014

Vlada ima spremne planove i obezbeđene količine gasa i nema razloga za brigu da li će Srbija imati gas, i to je ono što je najvažnije, rekao ministar energetike..BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da je premijer Aleksandar Vučić danas razgovarao sa predsednikom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.