Vučić: Moramo da budemo krivi da bi neko opravdao svoju pogrešnu politiku; SAD podržavaju Prištinu: Sve je u skladu sa Rezolucijom 1244 (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 18.Dec.2018, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Moramo da budemo krivi da bi neko opravdao svoju pogrešnu politiku; SAD podržavaju Prištinu: Sve je u skladu sa Rezolucijom 1244 (VIDEO)

U sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku održana je vanredna sednica Saveta bezbednosti, čije je održavanje tražila Srbija zbog formiranja tzv. vojske Kosova U sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku održana je vanredna sednica Saveta bezbednosti, čije je održavanje tražila Srbija zbog formiranja tzv. vojske Kosova. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u svom govoru istakao da se susrećemo sa sve više teškoća na Kosovu i Metohiji i da je jako zabrinut >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i uplašen.Vučić je naveo i brojke koje dokazuju da nisu Srbi počinili etničko čišćenje jer ih je nekada bilo 220.000, a sada ih je 106.000. Negirao je tvrdnje britanske ambasadorke koja je rekla da se Srbija služila silom. “Moramo da budemo krivi da bi neko opravdao svoju pogrešnu politiku”, poručio je Vučić.Potpredsednik Vlade Srbije i ministar inostranih poslova Ivica Dačić ocenio je večeras da je predsednik Aleksandar Vučić u Savetu bezbednosti UN o Kosovu govorio oštro, ali i, kako je rekao, dovoljno diplomatski da to što je rekao bude prihvatljivo za ovakav način izlaganja.Vučić je, kazao je Dačić u emisiji “Oko” RTS-a, izneo genezu svih problema sa kojima se Srbija suočava poslednjih 20 godina, izneo je našu spremnost za dijalog i konstruktivni pristup, ali vrlo jasan odnos prema unilateralnom odlukama Prištine. PROČITAJTE I: HARADINAJ SAHRANIO DIJALOG: Traže da ih priznamo i prisvajaju manastire!
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najveće svetske sile prišle Vučiću u Savetu bezbednosti! TAČI POTPUNO PONIŽEN IZJURIO IZ SALE! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Dec.2018

U Njujorku je oko 23.15 sati završena sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj se raspravljalo o Kosovu i Metohiji..Na kraju sednice, Vučiću je prvo prišao ambasador Rusije pri SB UN Vasilij Nebenzja, a potom i ambasador Kine pri SB UN, dok je Tači izašao ponižen, odmah po završetku...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.