Vrtoglavi skok sa Tornja slobode u Njujorku (VIDEO)

Izvor: B92, 25.Mar.2014, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrtoglavi skok sa Tornja slobode u Njujorku (VIDEO)

Njujork na priloženom snimku izgleda prelepo, ali i zastrašujuće, jer je snimljen kamerom u kacigi jednog BASE avanturiste koji je skočio sa Svetskog trgovinskog centra.

Video prikazuje skok sa padobranom (počinje na 2:40) koji su navodno u septembru izveli Endrju Rosig (33), Džejms Brejdi (32), Marko Marković (27), dok ih Kajl Hartvel (29) čeka na tlu.

"Samo smo ušli unutra. To bi trebalo da bude najobezbeđenija zgrada na svetu. Ne daj Bože, mogao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da uđe i neko sa namerom da nekome naudi", rekao je Rosig za The New York Times.

Sva četvorica su u četvrtak optuženi za obijanje, nesmotreno ugrožavanje sopstvenih života i skok sa građevine.

Advokati četvorice mladića pregovaraju sa tužiteljima.

"Niko nije povređen, izuzev radnika obezbeđenja, čiji je propust izašao na videlo", rekao je Timoti Parlatore, Rosigov advokat.

"Adekvatna odluka nije da se ovi mladići kazne, nego da se poboljša obozbeđenje i spreče ovakvi budući događaji".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Momci skočili sa zgrade Svetskog trgovinskog centra i završili na sudu

Izvor: Svet, 26.Mar.2014, 11:44

Njujork na priloženom snimku izgleda prelepo, ali i zastrašujuće, jer je snimljen kamerom u kacigi jednog B.A.S.E avanturiste koji je skočio sa Svetskog trgovinskog centra. Video prikazuje skok sa padobranom koji su navodno u septembru izveli Endrju Rosig (33), Džejms Brejdi (32), Marko Marković...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.