Vozi za lovu sa pesmom u srcu

Izvor: Blic, 15.Nov.2014, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozi za lovu sa pesmom u srcu

Američki dnevnik „Njujork tajms” objavio je prikaz filma "Lav Hanter" (Love Hunter) pod naslov "Vozi za lovu sa pesmom u srcu" koji govori o njujorškim danima frontmena istoimenog novosadskog benda Milana Mumina. Prenosimo vam šta je kritičar Ben Kenigsberg napisao o filmu.

Lav Hanter počinje u energetičnom stilu kada jedna devojka, saznavši da je njen taksista muzičar, ponudi pozamašnu napojnicu ako uspe da je raspoloži nekom pesmom. Milan (Mumin, iz srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << benda „Love Hunters”) zaustavi vozilo, uzme gitaru iz gepeka i upriliči joj koncert na trotoaru. Istovremeno bajkovita i neustrašiva, ova ulična vinjeta određuje ton čitavom filmu.

Milan, lik zasnovan na Muminovim iskustvima u Njujorku, poznat je muzičar kod kuće ali je željan uspeha u Americi. Spremajući se za snimanje ploče, on muku muči sa novcem i probama, naročito kada ga napusti basista. Najvećim delom film prati Milana dok vozi, udara ritam na volanu i susreće se sa putnicima, manje ili više inspirativnim.

Dolaskom njegove devojke (Jelena Stupljanin) u Njujork veza će zapasti u krizu. Tu je, onda, i Milanova nova basistkinja (Elenor Hačins); njih dvoje prave sjajnu muziku ali, da li tu ima još nečeg? Film delikatno ilustruje isprepletenost koncertnih i životnih emocija.

Braća Nemanja i Brane Bala, koji su napisali scenario i režirali film, prikazuju Milanovu usredsređenost na muziku bez ikakvih osuda ili romantizma; Milan možda svira samo za jednog čoveka, ali to ne izjednačavaju sa nesebičnošću.

Po svom osećaju za noćno osvetljenje ovo je jedno od najsvežijih njujorških nezavisnih ostvarenja od „Sizifa u Njujorku” (2005) Ramina Bahranija. Gospodin Mumin je ostvario trijumfalnu izvedbu i u akustičnom i u dramskom smislu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.