VUČIĆ POSLE SASTANKA SA POMPEOM Srpski predsednik zamolio američkog sekretara JEDNU STVAR (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2019, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA POMPEOM Srpski predsednik zamolio američkog sekretara JEDNU STVAR (FOTO)

Sastanak Vučića i Pompea trajao je duže nego što je bilo predviđeno, oko dva sata.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras posle sastanka sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Njujorku da Srbija može da računa na američku podršku kada je reč o ukidanju taksi i nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

- Dugo smo razgovarali o svemu, želeo je da čuje šta Srbija misli pre svega o rešavanju kosovskog problema. Čini mi se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da sam na najkraći i najjednostavniji način rekao stav Srbije - napisao je na Instagramu predsednik Srbije.

Zamolio je, kako kaže, američku administraciju da pokuša, iako je to i do sada činila, da još snažnije utiče na kosovsko-metohijske Albance da ukinu takse koju su nametnuli Srbiji pre godinu dana.

"Dugo smo razgovarali o svemu, želeo je da čuje šta Srbija misli pre svega o rešavanju kosovskog problema, čini mi se da sam na najkraći i na najjednostavniji način rekao stav Srbije. Zamolio sam američku administraciju da pokuša, iako je to i do sada činila, još snažnije da utiče na kosovsko-metohijske Albance da ukinu takse, koje su nam nametnute pre godinu dana, i po tom pitanju nema sumnje da imamo američku podršku jer oni, kao i mi smatraju da je važno da se nastavi dijalog između Beograda i Prištine." - predsednik Vučić i državni sekretar SAD Majk Pompeo.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана 20. Авг 2019. у 9:44 PDT

- I po tom pitanju nema sumnje da imamo američku podršku, jer oni, kao i mi, smatraju da je važno da se nastavi dijalog između Beograda i Prištine - zaključio je Vučić.

Američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je večeras da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem imao produktivne razgovore o dijalogu Beograda i Prištine i pristupanju Srbije EU.

On je to napisao na svom Tviter nalogu po završetku sastanka u Njujorku.

- Normalizacija odnosa sa Kosovom će ojačati stabilnost i prosperitet Srbije, Zapadnog Balkana i transatlantske zajednice - naveo je Pompeo.

Productive lunch with Serbian President @avucic on Kosovo-Serbia Dialogue and Serbia’s EU accession. Normalizing relations with Kosovo will strengthen stability and prosperity for Serbia, the #WesternBalkans, and the Transatlantic community. pic.twitter.com/8OpxkRz34o

— Secretary Pompeo (@SecPompeo) 20. август 2019.

Informaciju o sastanku sa predsednikom Vučićem objavio je na Tviteru i Instagramu uz fotografiju sa sastanka.

Predsednik Srbije je na svom Instagram profilu "BudućnostSrbijaav" uz informaciju o sastanku objavio i tri fotografije.

Kako su preneli mediji, američki državni sekretar Majk Pompeo produžio je sastanak za 15 minuta, što je veoma dobar znak!

Analitičari ovaj susret vide kao vrlo značajan kada je reč o uključivanja SAD u rešavanje kosovskog problema i pravca u kome će se odvijati nastavak dijaloga, ali i tražiti moguće rešenje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.