Umro Leonard Nimoj, Spok iz Zvezdanih staza

Izvor: Beta, 27.Feb.2015, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umro Leonard Nimoj, Spok iz Zvezdanih staza

NJUJORK, 27. februara 2015. (Beta) - Glumac Leonard Nimoj (Nimoy), koji se proslavio igrajući Spoka u originalnoj TV seriji "Zvezdane staze" i potonjem filmskom serijalu, umro je u 83. godini, objavljeno je u petak na sajtu Njujork tajmsa.

Nimoj, obožavan širom sveta zbog mrtvoozbiljnog, hladnog izraza lica s kojim je glumio humanoidnog, nepokolebljivo logičnog vanzemaljca sa planete Vulkan, umro je u petak ujutro u svojoj kući u Los Andjelesu.

Njegova supruga >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Suzan Bej Nimoj rekla je da on umro od posledica hronične plućne opstrukcije.

Nimoj je prošle godine saopštio da ima tu bolest koju je povezao s godinama pušenja. On se te navike otresao pre tri decenije.

Glumac je primljen u bolnicu prošle sedmice.

Nimoj je bio i pesnik, voleo je fotografiju i muziku, a glumačka karijera mu se protezala i izvan univerzuma Zvezdanih staza, ali je ipak ostao prevashodno zapamćen kao tumač vanzemaljca sa zašiljenim ušima, koji je postao deo popularne kulture dvadesetog veka.

Objavio je dve autobiografije: "Nisam Spok" (1977) i "Jesam Spok" (1995).

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslednje zbogom za Spoka: Zvezda Zvezdanih staza preminula u 83. godini

Izvor: Svet, 27.Feb.2015

Glumac Leonard Nimoj koji je godinama igrao mr. Spoka u seriji “Zvezdane staze” preminuo je danas u 83. godini, javljaju svestski mediji.. . Nimoj je bio član prve postavke legendarne naučno-fantastične serije sredinom šezdesetih godina prošlog veka.. On je bolovao od jakih bolova u grudima,...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.