ZBOGOM, GOSPODINE SPOK Preminuo Leonard Nimoj

Izvor: Blic, 27.Feb.2015, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZBOGOM, GOSPODINE SPOK Preminuo Leonard Nimoj

Čuveni glumac Leonard Nimoj (83), najpoznatiji po ulozi gospodina Spoka u serijalu “Zvezdane staze”, preminuo je u petak ujutro u svojoj kući u Los Anđelesu.

Vest o njegovoj smrti potvrdila je njegova supruga Suzan Bej Nimoj, rekavši da je uzrok smrti hronična opstruktivna bolest pluća.

Nimoj je prošle godine rekao je teško bolestan, što je posledica pušenja velike količine cigareta, navike koju je ostavio pre tri decenije.

Ranije ove nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nimoj je hospitalizovan.

Osim glumom, Nimoj se bavio i režijom i pisanjem scenarija, ali i pisanjem poezije, fotografijom i muzikom.

Ostvario je brojne filmske i televizijske uloge i osvojio mnoge nagrade.

Glumio je u filmovima kao što su “Invazija otmičara tela”, “Sunce se ponovo rađa”, “Vrli novi svet” i drugima, ali je svetsku popularnost stekao ulogom Vulkanca Spoka u originalnim “Zvezdanim stazama".

Poslednji put se pojavio na filmskom platnu 2013. godine kada je reprizirao ulogu Spoka u filmu "Zvezdane staze: Prema tami".




VIDEO: Inserti iz Zvezdanih staza sa čuvenim Spokovim izjavama

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umro Leonard Nimoj, Spok iz Zvezdanih staza

Izvor: Beta, 27.Feb.2015

NJUJORK, 27. februara 2015. (Beta) - Glumac Leonard Nimoj (Nimoy), koji se proslavio igrajući Spoka u originalnoj TV seriji "Zvezdane staze" i potonjem filmskom serijalu, umro je u 83. godini, objavljeno je u petak na sajtu Njujork tajmsa...Nimoj, obožavan širom sveta zbog mrtvoozbiljnog, hladnog...

Nastavak na Beta...

Ovo su replike po kojima će fanovi pamtiti Spoka

Izvor: Blic, 28.Feb.2015, 15:56

Glumac Leonard Nimoj (83), najpoznatiji po ulozi gospodina Spoka u serijalu “Zvezdane staze”, preminuo je u petak ujutro u svojoj kući u Los Anđelesu. Uloga Spoka donela mu je popularnost, a replike koje je ovaj lik izgovarao ostaće ono po čemu će mnogi pamtiti glumca...U serijalu "Zvezdane...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.