U Njujorku bi žrtve korona virusa mogle biti privremeno sahranjene u parkovima

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2020, 21:36

U Njujorku bi žrtve korona virusa mogle biti "privremeno sahranjene" u parkovima

- Uskoro ćemo početi sa "privremenim sahranjivanjem". Za to će verovatno biti iskorišćeni njujorški parkovi. Da, dobro ste pročitali. Biće iskopani rovovi za 10 sanduka u nizu - napisao je Levin.

Uticajni član zakonodavnog Gradskog veća Njujorka Mark Levin izjavio je da će žrtve Kovida-19 biti "privremeno sahranjivane" u gradskim parkovima, dok je gradonačelnik Njujorka potvrdio da gradu mogu zatrebati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lokacije za "privremeno" sahranjivanje, ali je odbio da komentariše parkove.

Nakon što su Levinove reči izazvale buru na društvenim mrežama, on je na Tviteru objasnio da se radi samo o "mogućnosti na koju se grad priprema" i dodao da, ako stopa smrtnosti dovoljno opadne, to neće biti potrebno.

​Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio je na današnjoj konferenciji za novinare prokomentarisao ovu mogućnost.

- Moguće je da ćemo morati da organizujemo privremeno sahranjivanje i imamo mogućnosti za to – to je sve što ću reći - odgovorio je de Blazio.

This tweet has gotten a lot of attention. So I want to clarify: the is a contingency NYC is preparing for BUT if the death rate drops enough it will not be necessary. https://t.co/6wLO8qWtML

— Mark D. Levine (@MarkLevineNYC) April 6, 2020

Guverner države Njujork Endrju Komo je, pak, izjavio da od gradskih vlasti nije čuo za ovaj problem.

- Nisam čuo ništa o tome da grad planira sahranjivanje ljudi u parkovima - izjavio je Kuomo.

Prema poslednjim podacima, u državi Njujork je registrovano 130 hiljada obolelih, a preminulo je 4,7 hiljada osoba. Većina slučajeva je registrovana u gradu Njujorku.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.