Tramp i njegovi sinovi proglašeni krivima

Izvor: B92, 26.Sep.2023, 23:50

Tramp i njegovi sinovi proglašeni krivima

Njujorški sudija proglasio je Donalda Trampa i njegove sinove odgovornim za prevaru, rekavši da su davali lažne finansijske izveštaje otprilike deceniju.

Sudija države Njujork doneo je delimičnu presudu po kratkom postupku njujorškom državnom tužiocu Leticiji Džejms u građanskom postupku protiv Donalda Trampa,, piše CNN.

Odluka sudije Artura F. Engorona prethodi suđenju koje je zakazano za ponedeljak. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Džejms, demokrata, tužila je Trampa i njegove odrasle sinove prošle godine, navodeći široko rasprostranjenu prevaru povezanu sa Trampovom organizacijom i tražeći 250 miliona dolara i profesionalne sankcije.

Engoron je odobrio zahtev državnog tužioca Leticije Džejms za izricanje presude po skraćenom postupku, utvrdivši da su Tramp, njegovi sinovi i drugi "po zakonu odgovorni za uporna kršenja" zakona Njujorka.

On smatra da su finansijski izveštaji koje je Tramps davao zajmodavcima i osiguravačima tokom jedne decenije lažni i rekao je da su više puta bili umešani u prevare.

Sudija je utvrdio da je Tramp godinama vršio prevaru dok je gradio svoje carstvo nekretnina i da su bivši predsednik i njegova kompanija obmanjivali banke, osiguravajuće kuće i druge tako što su masovno precenjivali njegovu imovinu i preuveličavali njegovu neto vrednost na papirima korišćenim za sklapanje poslova i obezbeđivanje finansiranje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.