TAKO SE TO RADI: Rama u UN lobirao za lažnu državu, a onda je dobio lekciju od Ane Brnabić

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Sep.2021, 10:54

TAKO SE TO RADI: Rama u UN lobirao za lažnu državu, a onda je dobio lekciju od Ane Brnabić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je u Njujorku, povodom izjave premijera Albanije Edija Rame koji je pred Generalnom skupštinom UN pozvao sve da priznaju Kosovo, da pojedini koriste tu govornicu za političke poene i da takve izjave nisu dobre za regionalnu bezbednost

Ana Brnabić je navela da je najbolji odgovor dao generalni sekretar UN Antonio Guteres koji je rekao da za Ujedinjene nacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kosovo nije država.

- Prva rečenica na sastanku sa mnom je bila - Kosovo za nas nije država. To je najbolji i najdiplomatskiji odgovor. Ne vidim šta ima da se meša kao premijer jedne država u unutrašnja pitanja druge države, Srbije, a posebno što imamo dobre odnose i trudimo se da izgradimo drugačiju budućnost - rekla je Brnabićeva za Tanjug, zamoljena da prokomentariše izjavu Edija Rame.

Istakla je da je imala odličan sastanak sa Guteresom, jer je to što je rekao za Kosovo, bila njegova prva rečenica na sastanku, kao i da je zahvalio Srbiji na svemu što radi za UN, multilateralizam i međunarodni poredak.

Brnabićeva je dodala da je to učestvovanje u mirovnim misijama, donacije vakcina, hrane i drugo.

- Lepo je predstavljati Srbiju u UN - rekala je Brnabićeva, nakon obraćanja u Generalnoj skupštini UN, gde je poručila da Priština rasplamsala veliku krizu, i da je Beograd privržen traženju kompromisa.

Albanski premijer zatražio je u govoru pred Generalnom skupštinom UN da zemlje koje do sada nisu priznale samoproklamovanu nezavisnost Kosova to učine.

Rama je, pored ostalog, izneo tvrdnju da je "suverenitet Kosova realnost koja traje 13 godina i koju svi treba da prihvate".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.