Svi putevi vode u Njujork

Izvor: RTS, 12.Jul.2012, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi putevi vode u Njujork

Od kada su Netsi prešli u Bruklin Njujork je postao centar NBA dešavanja. Novo pojačanje Bruklin Netsa je Mirza Teletović. U isto vreme, gradski rivali, Njujork Niksi potpisaće ugovor sa Džejson Kidom.

Dva košarkaša igračku karijeru nastavljaju u Njujorku. Mirza Teletović je krenuo put Bruklina gde će se pridružiti Netsima, dok se Džejson >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kid seli na Menhetn, gde će igrati za Njujork Nikse.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je sa novim klubom potpisao trogošnji ugovor vredan 15,6 miliona dolara.

Generalni menadžer Netsa Bili King rekao je da je zadovoljan što je u klub potpisao ugovor sa jednim od najboljih krilnih igrača u Evropi.

"Mirza je jedan od najboljih krilnih centara u Evropi i veoma smo srećni što je došao u naš tim. On sjajno igra i na spoljnim pozicijama, i ima kvalitet da raširi igru što je veoma važno za naš tim", rekao je King.

Sa druge strane u redove Njujork Niksa uskoro stiže Džejson Kid. Ovaj veteran uskoro puni 40 godina, ali i dalje nije spreman da ode u penziju.

Ipak, kako je najavio trener Njujorka Majk Vudson je rekao da Kid neće biti starter već da je ta uloga u narednoj sezoni rezervisana za Džeremija Lina.

"Džejson Kid je veteran koji će pomoći vođenju ekipe, i mislim da će se sjajno uklopiti sa Džeremijem Linom, koji će imati puno toga da nauči. Kid još ima snage da igra važnu ulogu reč u ekipi", rekao je Vudson.

Zanimljivo je da Njujork može u naredna dva dana ostati bez Lina. Ukoliko ne ponudi sjajnom ihraču novi ugovor koji bi bio isti kao što mu je ponudio Hjuston (28,8 miliona), ovaj košarkaš napustiće redove Njujorka.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bh. košarkaš i zvanično u Bruklin Netsima: Teletović milioner

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jul.2012

Mirza Teletović, košarkaški reprezentativac BiH, od srijede je i zvanično član NBA tima Bruklin Netsa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.