Izvor: Beta, 19.Maj.2014, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stros-Kan najavio tužbu protiv autora filma

KAN, 19. maja 2014. (Beta-AFP) - Bivši direktor Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominik Stros-Kan tužiće autore filma "Dobrodošli u Njujork" koji je insipirisan njegovom seksualnom aferom iz 2011. godine, izjavio je u ponedeljak njegov advokat Žan Vej.

"On (Stros-Kan) je zgrožen. Naložio je svojim branicioma da podnesu tužbu za klevetu zbog optužbe o silovanju i sličnim insinuacijama koje se provlače kroz ceo film. Stros-Kan je oslobodjen optužbe i ne podnosi da >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << ga smatraju silovateljem", rekao je Vej novinarima.

Advokat je dodao da je njegov klijent pre tri godine brzo oslobodjen optužbe posle izbijanja skandala i zbog toga je "takva situacija apsolutno nedopustiva".

"Svako ima pravo da snima fikciju, ali ne i da optužuje nekog kao što se to dogadja u filmu. Dovoljni su intervjui glumaca i reditelja da shvatimo da je reč o Stros-Kanu. Autori filma ne mogu da izbegnu odogovornost tako što su se ogradili i ne pominju direktno njegovo ime", dodao je Vej.

On je dodao da film ima i elemente antisemitizma i da je Stros-Kanu preporučeno da ne gleda takav "odvratan film".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Stros-Kan najavio tužbu protiv autora filma

Izvor: Blic, 19.Maj.2014

Bivši direktor Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominik Stros-Kan tužiće autore filma "Dobrodošli u Njujork" koji je insipirisan njegovom seksualnom aferom iz 2011. godine, izjavio je danas njegov advokat Žan Vej..."On je zgrožen. Naložio je svojim branicioma da podnesu tužbu za klevetu zbog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.