Publika hladno reagovala na film o Stros-Kanu

Izvor: Beta, 18.Maj.2014, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Publika hladno reagovala na film o Stros-Kanu

KAN, 18. maja 2014. (Beta) - Publika u Kanu u subotu uveče je hladno reagovala na premijeru filma o seksualnoj aferi bivšeg generalnog direktora Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominika Stros-Kana.

Film "Dobrodošli u Njujork" reditelja Ejbela Ferare prikazan je van konkurencije na 67. Medjunarodnom filmskom festivalu u Kanu.

Posle projekcije filma, glavni glumci Žerar Depardije i Žaklin Bise došli su da pozdrave publiku, ali niko nije ni njima ni filmu aplaudirao.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << />
Filmski kritičari ocenili su da je Ferara imao čudan pristup toj aferi. S jedne strane, film ima dokumentarne elemente pošto je snimljen u Stros-Kanovom stanu u Njujorku, gde je francuski političar bio u kućnom pritvoru.

S druge strane, u filmu Depardije nije uopšte pokušao da prikaže Stros-Kana kao verodostojnog ekonomistu i političara za kojeg se verovalo u to vreme da bi mogao da postane budući predsednik Francuske.

"Depardije ostaje Depardije i to je ono što je najfascinantnije u filmu. Film predstavlja skriveni autoportret glumca, kojeg smatraju za jednog od najtalentovanijih glumaca svoje generacije", naveli su kritičari.

Dijalog u filmu predstavlja mešavinu engleskog i francuskog, posebno što su neke rečenice započete na engleskom a dovršene na francuskom.

"Umesto ukletog remek dela, imamo neki film koji samo izaziva našu radoznalost, kao što ga je i sam Depardije opisao - hepening", zaključili su kritičari.

U zvaničnoj konkurenciji za nagradu festivala, u subotu uveče je prikazan film o modnom kreatoru Ivu Sen-Loranu, "Sen Loran" francuskog reditelja Bertrana Bonela (Bertrand Bonello).

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Filmske zvezde protiv otmice u Nigeriji

Izvor: Beta, 18.Maj.2014

KAN, 18. maja 2014. (Beta) - Nekoliko filmskih zvezda u subotu uveče se na Medjunarodnom filmskom festivalu u Kanu pridružilo medjunarodnoj akciji protiv otmice devojčica u Nigeriji, noseći slogan "Vratite nam devojčice"...Prolazeći crvenim tepihom pod budnim okom više od 4.000 akreditovanih novinara,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.