Šou u SAD! Biblioteci ukinuli pretplatu na jedan od NAJPRESTIŽNIJIH DNEVNIKA na svetu zbog Trampa

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2019, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šou u SAD! Biblioteci ukinuli pretplatu na jedan od NAJPRESTIŽNIJIH DNEVNIKA na svetu zbog Trampa

Članovi biblioteke u jednom okrugu na Floridi ostali su bez elektronske pretplate na "Njujork tajms" jer lokalne vlasti smatraju da je reč o novinama koje objavljuju lažne vesti.

Odbornici u okrugu zapadno od Orlanda nisu odobrili zahtev biblioteke da okrug plati 2.700 dolara za pristup internet izdanju jednog od najprestižnijih dnevnih listova na svetu zbog kritičkog pisanja o američkom predsedniku Donaldu Trampu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Lažne vesti. Slažem se sa predsednikom Trampom. Ne želim "Njujork tajms" u našem okrugu. Ne slažem se sa njima i ne volim ih i zato sam glasao protiv. Taj novac može da se iskoristi za nešto drugo. Podržavam Donalda Trampa - kazao je jedan od odbornika.

Ova odluka izazvala je podeljene reakcije stanovništva. Dok jedni zbog toga izražavaju žaljenje, drugi je hvale kao opravdanu.

Biblioteka još dobija štampano izdanje "Njujork tajmsa" za svojih 70.000 članova.

Odluka o ukidanju pretplate za internet izdanje doneta je istog dana kada je Bela kuća objavila da planira da naredi saveznim agencijama da ukinu pretplate na dva najuglednija američka dnevnika "Njujork tajms" i "Vašington post" uz obrazloženje da objavljuju tekstove koji se loše odražavaju na predsednika Trampa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.