Skorseze planira da snimi film o legendarnoj grupi Ramones

Izvor: Vostok.rs, 31.Avg.2014, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skorseze planira da snimi film o legendarnoj grupi Ramones

31.08.2014. -

Reditelj Martin Skorseze namerava da snimi film o legendarnoj američkoj pank-grupi Ramones, piše Le Figaro.

Umro je poslednji učesnik „zlatnog sastava“ legendarne grupe Ramones. Autor "Taksiste" i "Dobrih momaka" tek počinje rad na tom projektu, - saopštio je njegov portparol. Poznato je da je grupa Ramones bila osnovana u njujorškom rejonu Kvins – jednom od omiljenih mesta Skorsezea, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << ga je inspirisao za mnoge njegove filmove. Verovatno je to bio razlog, zašto se reditelj odlučio za taj rad. Vlasnici prava na stvaralačku baštinu muzičara su već objavili da su spremni da predaju Skorsezeu i njegovom timu neophodne materijale.

Grupa Ramones je jedna od prvih počela da svira pank-rok na teritoriji SAD. Smatra se da je ona pružila bitan uticaj na dalji razvoj pop-muzike.

1996. godine se grupa raspala. Pevač Džovi je umro 2001. godine, basista Di Di 2002. godine, gitarista Džoni 2004. godine. Poslednji učesnik "zlatnog sastava" grupe Tomi Ramon je umro 12. jula 2014. godine.

opširnije: http://serbian.ruvr.ru/news/2014_08_31/Skorseze-planira-da-snimi-film-o-legendarnoj-grupi-Ramones-pishu-mediji-3181/

Izvor: Glas Rusije    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.