Sednica SB UN o Kosovu 10. februara

Izvor: Studio B, 21.Jan.2014, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica SB UN o Kosovu 10. februara

Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj će tema biti izveštaj UNMIK-a o stanju na Kosovu i Metohiji biće održana 10. februara u zgradi na Ist riveru u Njujorku, saznaje Tanjug u sedištu UN.

Na sednici će biti razmatran redovan tromesečni izveštaj generalnog sekretara UN Ban Kimuna.

Poslednja sednica Saveta bezbednosti o Kosovu održana je 19. novembra prošle godine. U tom izveštaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Ban je istakao značaj uspeha lokalnih izobra, naročito na severu Kosova, ocenivši da će to imati uticaja na buduću konsolidaciju mira i stabilnosti na tom području, a samim tim i na evrpske aspiracije Srbije i Kosova.

Prvi čovek UN ocenio je tada da su i Beograd i Prština pokazali pojačanu posvećenost sprečavanju tenzija na terenu, da bi omogućile da dijalog i implementacija dogovorenog idu dalje.

Srpski premijer je u poslednjem obraćanju Savetu bezbednosti UN rekao da će Zajednica srpskih opština biti formirana uprkos napora prištinskih vlasti da se to oteža i dodao da je za Beograd važno da se dogovori o implementaciji Briselskog sporazuma odvijaju u skladu sa voljom i namerama pregovarača, čime će položaj Srba na Kosovu biti jasno utvrđen i zaokružen.

Dačić je izneo i podatak da je od 10. juna 1999. godine, kada je uspostavljeno međunarodno civilno i vojno prisustvo na Kosovu, zabeleženo više od sedam hiljada fizičkih napada na Srbe i da je tri četvrtine mesta u kojima su Srbi pre rata živeli sada etnički očišćeno.

 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sednica SB UN o Kosovu 10. februara

Izvor: B92, 21.Jan.2014

Njujork -- Sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj će tema biti izveštaj UNMIK-a o stanju na KiM biće održana 10. februara u Njujorku, saznaje Tanjug u sedištu UN...Na sednici će biti razmatran redovan tromesečni izveštaj generalnog sekretara UN Ban Ki Muna...Poslednja sednica Saveta bezbednosti...

Nastavak na B92...

Sednica SB UN o Kosovu 10. februara u Njujorku

Izvor: Telegraf.rs, 21.Jan.2014

Poslednja sednica Saveta bezbednosti o Kosovu održana je 19. novembra prošle godine. U tom izveštaju, Ban je istakao značaj uspeha lokalnih izobra, naročito na severu Kosova, ocenivši da će to imati uticaja na buduću konsolidaciju mira i stabilnosti na tom području

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.