Savez za Srbiju o premijerkinom boravku u Njujorku

Izvor: RTS, 27.Sep.2018, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savez za Srbiju o premijerkinom boravku u Njujorku

Izjednačavanjem učestvovanja Vuka Jeremića na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija sa boravkom Hašima Tačija i Bedžeta Pacolija u Njujorku, Ana Brnabić je još jednom pomerila standarde političkog licemerja, nanoseći štetu ugledu funkcije koju obavlja i zemlje koju predstavlja, saopštio je Savez za Srbiju. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Kako se navodi u saopštenju, jedini lider opozicije koji prisustvuje 73. zasedanju GS UN je Vuk Jeremić kao bivši predsednik Generalne skupštine UN, a ne kao predstavnik srpske opozicije.
Upravo zbog obavljanja te funkcije, Jeremić ima doživotnu pozivnicu za glavna zasedanja Generalne skupštine UN i boravi tamo kao nekadašnji visoki međunarodni zvaničnik, a ne kao predstavnik srpske opozicije. Vuk Jeremić je tu funkciju, prema svim ocenama, obavljao časno i sa uspehom, ističe SZS.
Zato Jeremić, koji je uzgred bio i drugoplasirani u trci za Generalnog sekretara UN i to uprkos opstrukciji od sopstvene vlade, ne mora nikoga da tajno juri po hodnicima, kao što maliciozno i nedostojno insinuira premijerka, ukazuje Savez za Srbiju.
U saopštenju se ističe da je "upravo je njen boravak u sedištu UN bio potpuni fijasko, jer premijerka bez uticaja u vlastitoj državi očigledno nikom ne može biti relevantan sagovornik".
Savez za Srbiju ocenjuje da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ponovo dokazuje da nije dostojna funkcije koju obavlja i da je svoju ulogu svela na banalno podilaženje liku i delu Aleksandra Vučića.
Umesto da boravak u Njujorku na Generalnoj skupštini UN iskoristi da obavi što veći broj sastanaka sa najvažnijim svetskim zvaničnicima u interesu Srbije i njenih građana, ona svoju energiju troši na blaćenje i klevetanje opozicije, izigravajući jeftinog portparola SNSa, navodi se u saopštenju Saveza za Srbiju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.